La Generalitat posa a disposició de les startups de la Comunitat Valenciana una línia de 6 milions per a projectes innovadors

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que “la Generalitat impulsa el creixement d’empreses de nova creació a la Comunitat Valenciana i posa a la vostra disposició una nova línia de finançament dotada amb 6 milions d’euros”.

“La Comunitat Valenciana és terra d´oportunitats, de gent emprenedora, per això a través de l´IVF posem a disposició d´aquestes empreses una línia de finançament específica per a startups, en la qual prioritzarem aquells projectes amb alt potencial d´innovació”, ha afegit el conseller .

“La nova línia de préstecs participatius – ha explicat – està dissenyada sobre la base de la coinversió amb inversors privats, per la qual cosa la Generalitat actua com a ens motor de nous projectes i aconsegueix a més impulsar la participació en startups valencianes d’altres inversors. Aquest nou producte és un exemple més dels avantatges de la col·laboració públic – privada”.

Arcadi España ha realitzat estes declaracions durant l’obertura de la jornada “Oportunitats de finançament de la Generalitat per a startups” organitzada per l’Institut Valencià de Finances (IVF) en col·laboració amb Startup València, AlicanteTec i XarxaTec.

En aquest acte, en què també ha participat el director general de l’IVF, Manuel Illueca, s’han exposat tres casos d’èxit de startups valencianes que han rebut finançament a través de l’anterior línia de préstecs participatius, es tracta de les empreses CoCircular, PLC Space i Streamsloots.

Una Generalitat emprenedora

“És fonamental seguir avançant a consolidar-nos com una Generalitat emprenedora, dialogant i eficient, que sap estar al costat de les seves empreses”, ha recalcat Arcadi España, que ha apuntat que amb la nova línia de préstecs participatius en coinversió, les startups amb seu social i establiment de producció a la Comunitat Valenciana poden accedir a préstecs de fins a 300.000 euros, a tornar en terminis de fins a 7 anys.

Aquests préstecs s’ofereixen en col·laboració amb intermediaris financers seleccionats a aquest efecte per l’IVF i acreditats. Ells són els que identifiquen, seleccionen i presenten davant de l’IVF les inversions objecte de finançament.

“Es tracta d’unes condicions molt avantatjoses que les empreses no podrien obtenir en cas d’acudir a la banca privada. Aquesta és la raó de ser d’una entitat com l’IVF, arribar on la banca comercial no arriba i ajudar empreses emergents perquè es puguin obrir camí”, ha explicat Arcadi España.

85 milions per a més de 200 empreses

Durant la seva intervenció, Arcadi España ha donat a conèixer els resultats dels instruments financers creats en el marc del Fons de Fons, que es nodreix de recursos del Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i que gestiona l’IVF, els quals han permès injectar un total de 85 milions dʻeuros a un total de 204 empreses de la Comunitat Valenciana.

“Aquestes línies són un exemple més de com els recursos europeus es poden convertir en una important font de finançament. A més, cal tenir en compte que el finançament aportat pels instruments financers Feder comporta en tots els casos un cofinançament privat, de manera que cada euro invertit per l’IVF en aquestes línies ha suposat 2,6 euros d’inversió addicional, per la qual cosa els diners que realment han arribat a les empreses ascendeixen a 124 milions”, ha explicat Arcadi España.

Gran participació a la jornada

A l’acte també hi ha intervingut el director general de l’IVF, Manuel Illueca, qui ha exposat l’important paper que juga l’IVF com a impulsor de projectes empresarials emprenedors, així com les característiques dels seus productes financers.

Per la seva banda, el president de Startup València, Juan Luis Hortelano, ha assenyalat que “les startups estan cridades a revolucionar el món a través de la tecnologia i la innovació, impactant de forma positiva a la societat per construir un futur millor. Per consolidar a la Comunitat Valenciana com a referent en el panorama innovador internacional, necessitem que les línies de finançament públic s’adaptin a les necessitats de flexibilitat i agilitat que requereixen els emprenedors per desenvolupar i escalar els negocis”.

Inforamció i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: