La Generalitat participa a una trobada sobre prevenció i gestió de riscos de catàstrofes amb l’aplicació de fons europeus

La Generalitat ha participat a la jornada ‘Prevenció i gestió de riscos de catàstrofes a Espanya. Accions finançades amb Fons Europeus’ emmarcada a la 46a Jornada Temàtica de la Xarxa d’Autoritats Ambientals, que se celebra a València. Aquesta sessió té com a objectiu coordinar i compartir l‟estratègia, les accions il‟aplicació de fons europeus per a la gestió dels riscos de catàstrofes a Espanya.

A la trobada ha participat el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida, qui ha destacat “la necessitat de coordinar la política de prevenció i gestió de riscos a nivell europeu”. Mèrida ha afegit que “aquestes reunions són molt importants per donar visibilitat a l´oportunitat de finançament europeu en projectes de sostenibilitat i prevenció de riscos”.

En aquest sentit, el director general de Medi Natural i Animal ha ressaltat “que un dels objectius dʻaquesta edició és tallar els efectes del canvi climàtic en forma de pluges torrencials i els desastres per inundacions, així com uns incendis forestals”.

La jornada, que s’ha celebrat els dies 13 i 14 de novembre a la Sala Alfons el Magnànim de l’Espai Cultural de la Beneficència, ha comptat amb la participació de representants del Govern d’Espanya i de la Unió Europea en matèria prevenció i gestió de riscos.

La trobada s’ha dividit en dos blocs diferenciats: d’una banda, la dedicada a la prevenció i la gestió de riscos de catàstrofes en l’àmbit de la Unió Europea; i de l’altra, el que ha tractat l’aplicació dels fons europeus destinats a aquesta matèria.

Xarxa d’Autoritats Ambientals

La Xarxa d’Autoritats Ambientals és un fòrum de cooperació i coordinació entre les autoritats responsables del medi ambient i les de programació i gestió dels fons europeus als diferents nivells administratius ia l’aplicació del principi horitzontal de medi ambient.

Aquesta Xarxa té el seu origen en la pròpia política de medi ambient de la Unió Europea, i és el resultat pràctic del que disposa el Reglament Marc núm. 081/93/CEE dels Fons Estructurals, on s’establien que els requisits en matèria de protecció del medi ambient.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d