La Generalitat organitza el simulacre multiemergència més gran practicat en àrees industrials

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana (AVSRE) durà a terme a Almussafes el simulacre d’emergències més gran realitzat en àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

L’exercici, que es realitzarà el 23 de novembre, recrearà una emergència d’escenaris múltiples que involucrarà un Pla d’Emergència Exterior d’accidents Greus, el Pla Especial de Mercaderies Perilloses, el Pla Especial d’Incendis Forestals i el Pla d’Emergències de les Àrees Industrials de Almussafes.

La pràctica també inclourà l’activació dels plans d’autoprotecció de diverses empreses integrats al Pla Territorial Municipal d’Emergències d’Almussafes, que es va aprovar el 2021.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat que “són més de 20 els organismes els que participaran en aquest assaig”. Entre ells ha enumerat la Conselleria de Justícia, Administració Pública i Interior, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, passant per Delegació de Govern, bombers del Consorci de València i de l’Ajuntament de València, la Guàrdia Civil, la UME, Exèrcit, el Consell de Seguretat Nuclear, la Societat de Gestió Integral de Serveis d’Emergències, L’Associació d’Empresaris de Parcs i Polígons Industrials i els ajuntaments d’Almussafes, Silla, Sollana i Picassent, entre d’altres.

Ángel ha afegit que durant l’exercici de simulació es desplaçaran diversos vehicles autobomba, unitats de rescat, unitats de riscos tecnològics, 15 patrulles de policia local, Guàrdia Civil, Policia de la Generalitat, observadors, vehicles de comandament i de comunicacions de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat i del Consorci Provincial de Bombers de València”.

El responsable d’Emergències ha subratllat “la importància d’aquestes accions preventives, que no només posen a prova la capacitat de resposta de les diferents agències que es veuen implicades en un gran sinistre com el que es plantejarà, sinó que ens ajuden a millorar la planificació i tots els aspectes relacionats amb futures multiemergències”.

A més, ha volgut agrair el treball de tots els organismes implicats perquè “la preparació d’un simulacre d’aquesta envergadura requereix un gran treball previ d’anàlisi, un projecte, una descripció d’objectius per després fer una avaluació de lliçons apreses i extreure’n conclusions de rellevància que serveixin per millorar el pla d’emergència que es posa a prova”.

Ángel ha assenyalat que “a través d´aquest gran simulacre industrial mantindrem la màxima coordinació amb les diferents administracions que actuaran en aquest escenari de vulnerabilitat en un dels majors parcs industrials de la Comunitat”

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: