La Generalitat ofereix prop de 1.500 places gratuïtes d’aparcament de Metrovalència en falles

La Generalitat ofereix prop de 1.500 places pròpies d’aparcaments gratuïts a 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalència que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles 2023. A més, hi ha 1.163 places més en set estacionaments municipals, també gratuïts, propers a la xarxa de metro en diferents poblacions.

En unes dates en què la capital del Túria té tallats més de 500 carrers pel muntatge de monuments, carpes i l’accés als diversos actes fallers, el transport suburbà s’erigeix com el mitjà més ràpid i eficaç per desplaçar-se per una ciutat que rebrà a les seves jornades més assenyalades desenes de milers de persones.

D’aquesta manera, els clients i les clientes de Metrovalencia poden acudir als aparcaments dissuasius, estacionar el seu vehicle i agafar el metro per anar a treballar oa gaudir de les festes sense ensurts i embussos de circulació.

Metrovalència ofereix habitualment, gràcies al sistema Parking + Metro (P+M), un total de 1.439 places d’estacionament repartides a les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l’Eliana (39), Massarrojos (62) ), Rocafort (54), Empalm (40), Seminari – CEU (48), Font del Gerro (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), Sant Ramon (3), La Presa (123), Masia de Traver (198), Riba-roja de Túria (47) i València Sud (590).

A més, cal afegir-hi les 50 places posades en servei per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen 1.163 places més, totes elles als voltants de les estacions i parades esmentades.

Per tant, a les 1.439 places d’aparcament de què disposa Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb què els usuaris del metro podran disposar d’un total de 2.602 places gratuïtes.

Amb aquest servei, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de metrovalència a tots aquells usuaris i usuàries que no tenen una parada de metro propera, contribuint, a més, a la descongestió del trànsit viari en superfície ia la cura del medi ambient.

Cicloparcs

A banda, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en funcionament quatre cicloparcs tancats a les estacions de Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

Cada cicloparc disposa d´una porta d´accés amb obertura des de l´exterior mitjançant lector de targeta de transport sense contacte, de setze arcs d´acer ancorats al paviment on assegurar les bicicletes, enllumenat nocturn i un sistema de videovigilància connectat, igual que el control de accés, amb els sistemes de l’estació de FGV.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: