La Generalitat obre un nou termini perquè les persones menors de 31 anys sol·licitin l’abonament gratuït per al transport públic per carretera

Les persones menors de 31 anys que viatgen habitualment als serveis públics de transport per carretera de competència de la Generalitat ja poden tramitar els abonaments que els permetran viatjar gratis des de divendres que ve, 7 d’abril.

Les persones interessades a obtenir l’abonament temporal de transport han de tenir menys de 31 anys en el moment de la sol·licitud i han de presentar DNI, NIE o passaport en vigor a fi d’acreditar que compleixen el requisit d’edat.

Així mateix, les persones menors de 14 anys desproveïdes de DNI podran acreditar el compliment del requisit d’edat mitjançant el llibre de família, i hauran de presentar addicionalment la targeta sanitària SIP.

Aquest abonament temporal de transport gratuït es podrà obtenir amb antelació al 7 d’abril, data d’inici de validesa, i durant tot el període de vigència, fins al 31 de juliol, a través dels canals habituals de comercialització d’abonaments i títols multiviatge de cadascun dels concessionaris.

Cada empresa concessionària expedirà aquests abonaments de transport gratuït i comunicarà les instruccions corresponents als usuaris i usuàries. Amb aquest objectiu, algunes empreses tenen previst publicar les instruccions a la seva web i altres oferiran tota la informació necessària a les seves pròpies instal·lacions físiques als municipis on presten servei.

També s’adaptaran abonaments ja existents a aquest període de gratuïtat. Aquest és el cas dels títols propis de cada empresa per a joves i estudiants, que actualment tenien bonificacions i funcionaven com a targeta moneder, que es podran seguir utilitzant de forma gratuïta a partir del dia 7 d’abril. La sol·licitud d’aquests títols es fa de manera telemàtica a través del web de l’empresa corresponent.

Província d’Alacant

Així, per exemple, a la província d’Alacant, les usuàries i usuaris joves podran fer servir els títols de FGV que ja estiguin utilitzant per viatjar gratis als transports de la Generalitat, com el TRAM d’Alacant, ja que els servirà la mateixa targeta .

Les persones joves que encara no tinguin un d’aquests títols de transport de FGV i es vulguin desplaçar als autobusos interurbans que cobreixen l’àrea metropolitana d’Alacant, podran obtenir aquest abonament gratuït a les instal·lacions de FGV d’Alacant o les de l’empresa concessionària de les línies (Vectalia) a les seves oficines a Santa Pola.

Recurrència de 10 viatges

La persona usuària haurà d’abonar un import per abonament temporal de transport, en concepte de fiança, que serà reemborsada en fer 10 viatges o més durant el període de vigència de la gratuïtat. La fiança per l’abonament temporal s’estableix en funció del trajecte origen-destí o, si escau, de la combinació zonal.

D’aquesta manera, caldrà desemborsar 10 euros en trajectes de fins a 25 quilòmetres o una combinació zonal; 20 euros, per a més de 25 i fins a 50 quilòmetres o més duna combinació zonal; 30 euros, en trajectes de més de 50 i fins a 100 quilòmetres, i 40 euros, en trajectes superiors a 100 quilòmetres. A l’import de la fiança se li aplicarà, exclusivament, el descompte de família nombrosa.

En cas que la persona usuària hagi obtingut l’abonament amb targeta de crèdit, la devolució es realitzarà de forma automàtica, sense sol·licitud prèvia, a la targeta amb què es va obtenir l’abonament. Aquesta devolució es farà en finalitzar el període de vigència i en el termini màxim dun mes.

Devolució de la fiança

Per als títols obtinguts amb pagament en metàl·lic, la devolució de l’import en concepte de fiança haurà de ser sol·licitada per la persona usuària a les taquilles, oficines d’atenció al client oa qualsevol altre servei postvenda habilitat a aquest efecte pel concessionari, en un termini no superior a un mes des de la finalització del termini de vigència de l‟abonament temporal de transport.

En cas de pèrdua o deteriorament de l’abonament, la persona usuària podrà sol·licitar un nou abonament temporal de transport, amb l’anul·lació prèvia de l’anterior.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: