La Generalitat millora la seguretat de vianants a la CV-194 al municipi d’Argelita

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està executant les obres d’un nou passeig de vianants a la CV-194 al municipi d’Algerita.

L’objecte d’aquests treballs, que compten amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i l’Ajuntament d’Algerita, és adequar l’espai entre el marge de la carretera que confronta amb el talús de la muntanya i les cunetes de drenatge entre el municipi d’Algerita i la Font del Sabinar per donar solució als problemes de seguretat viària que existien en aquesta travessia.

El passeig de formigó que s’està construint té una amplada mitjana de 1,20 metres i 700 metres de longitud, entre el municipi i la connexió de la CV-194 amb la CV-193, carretera que uneix Algerita amb Lucena del Cid.

A més, el departament que dirigeix ​​Rebeca Torró s’ha encarregat de la col·locació de la infraestructura situada sota el passeig per a la posterior instal·lació de línies elèctriques i conduccions d’aigua potable, que permetrà dotar de serveis la Font del Sabinar i el municipi. També millorarà el drenatge d’aigua de pluja a través de col·lectors i instal·lació d’embornals de recollida d’aigua.

Aquesta obra, en què la Conselleria ha invertit 200.000 euros, s’emmarca dins dels objectius de la Generalitat de millorar l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat viària dels municipis de l’interior de la Comunitat Valenciana.

Travessia fins a la Font del Sabinar

La carretera CV-194, que pertany a la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana, en arribar al municipi d’Algerita adquireix les característiques de travessia durant una longitud d’uns 600 metres.

Aquesta carretera discorria en paral·lel al riu Argelita en direcció a la localitat de Ludiente amb una secció d’entre 6 i 7 metres d’amplada, un carril per a cada sentit de circulació ia mig vessant encaixat entre el riu i el talús de la muntanya. que hi havia molt poc espai tant per a la circulació de cotxes, com per a la de vianants, així com per a la instal·lació de serveis com l’electricitat o l’aigua potable.

A més, en concret, al punt quilomètric 10+900 de la CV-194 es troba la Font del Sabinar, des d’on s’alimenta d’aigua potable a la població d’Algerita i cap on els veïns i veïnes solen dirigir els seus passejos de forma habitual . A causa de l’estretor de la carretera i de les poques opcions d’aconseguir espai, hi havia molta dificultat per portar l’alimentació elèctrica a la Font del Sabinar i molt de perill a les passejades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: