La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus

La Generalitat ha presentat aquest dijous a la Marina València la Mediterranean Bauhaus, la proposta valenciana i institucional per a l’impuls i desenvolupament de la Nova Bauhaus Europea a la Comunitat Valenciana. A través d’ella, s’acompanyarà i fomentarà la presentació d’iniciatives i projectes per a la reconstrucció europea que contemplin i assumeixin l’esperit d’aquest projecte de la UE.

L’acte de presentació de la iniciativa Mediterranean Bauhaus, impulsada per Presidència de la Generalitat, ha comptat amb la participació de el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, que ha destacat les vessants “ambiental, cultural i econòmica” de el projecte , articulat “com a eina per contribuir a l’acompliment de l’Pacte Verd Europeu, connectant amb els espais vitals del nostre dia a dia”.

Illueca ha subratllat també la importància de el projecte Nova Bauhaus Europa, “una aposta ferma per actuacions que promoguin la creació col·lectiva de solucions innovadores als problemes quotidians socials i ecològics als quals ens hem d’enfrontar”.

Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, “som partidaris de promoure espais inclusius i accessibles, per mitjà d’actuacions ambientalment sostenibles que es vinculen amb l’economia circular i la diversitat”, ha indicat.

Per la seva banda, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha afirmat que “estem en un moment clau de la història d’Europa que ens obliga a transformar-la”. Per Calabuig, aquesta “transformació de la Unió Europea ha de tenir un impacte que millori la vida de tots els ciutadans”.

“Tots els fons europeus estaran impregnats de l’esperit Bauhaus, i els valencians hem d’aprofitar”, perquè “la nostra comunitat està preparada i té capital humà per formar part d’aquesta comunitat de tr

transformació en innovació que està començant “, ha afirmat.

Iniciativa creativa i interdisciplinar

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinar impulsada per la Comissió Europea que obre un espai de trobada per a dissenyar futures maneres de viure i se situa a la cruïlla entre l’art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia. La iniciativa crida a un esforç col·lectiu per imaginar i construir un futur sostenible i inclusiu.

Per al proper any, la Comissió Europea ja destina 85 milions d’euros per a vuit línies de finançament, que van des dels fons per a la innovació Horitzó Europa, recursos per a formació en el pla Erasmus + o el pressupost extraordinari per a la reconstrucció Next Generation. Institucions públiques i iniciatives privades poden participar en aquestes línies i poden presentar aquests projectes.

En l’acte han també participat el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge de el Govern d’Espanya, David Lucas; la membre de la Representació d’Espanya davant la UE Laura Rahola, els eurodiputats Inmaculada Rodríguez-Piñero i Marcos Ros i la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica, Laura Soto.

A més, també han estat presents els ‘partners’ valencians de la Nova Bauhaus Europea que ja estan treballant en projectes de present i futur. Es tracta de l’entesa Marina de València i València Capital Mundial de l’Disseny 2022, La Pinada Lab i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: