La Generalitat licita els serveis de vigilància de Metrovalència i TRAM d’Alacant

La Generalitat ha iniciat, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), el procés de contractació dels serveis de vigilància i protecció de les xarxes de Metrovalència i TRAM d’Alacant.

El pressupost del contracte, inclosa una possible pròrroga per un any, supera els 32,6 milions d’euros i abasta els exercicis 2023, 2024 i 2025, inclosa la possible pròrroga.

El contracte es divideix en quatre lots, dos dels quals inclouen la vigilància de complexos, serveis comuns, trens i tramvies del TRAM d’Alacant i Metrovalència; i dos lots més corresponen a les línies de metro i de tramvia de Metrovalència.

A Alacant, respecte al contracte en vigor s’ha incrementat el servei de vigilància al TRAM d’Alacant, incloent-hi la totalitat de la Línia 9 fins a Dénia que entrarà en servei a principis de 2023. També s’han tingut en compte altres necessitats, amb un augment dels serveis de vigilància a fer.

A València el nou contracte incorpora la nova Línia 10, i un reforç de vigilància a les instal·lacions de FGV a València Sud, on se situen les oficines centrals i part dels tallers de Metrovalència. A més, s’ha contemplat un increment de les hores de servei respecte al contracte en vigor, tant a les línies de metro com de tramvia.

Amb aquest servei de vigilància es dóna cobertura a totes les línies de FGV a València i Alacant, tant en estacions subterrànies com als trams en superfície. A més, es preveuen reforços en esdeveniments i circumstàncies especials.

Entre les tasques del personal designat a aquestes tasques hi ha les de fer complir la normativa interna de FGV en matèria de seguretat i el que estableix la llei del sector ferroviari; detectar qualsevol circumstància que pugui originar una situació d‟inseguretat i actuar en conseqüència; i impedir qualsevol fet que redundi en perjudici dels interessos de les persones usuàries, empleats i instal·lacions de FGV.

A més, des de FGV s’ha establert com a prioritari concedir una atenció especial a les persones amb diversitat funcional, ia aquelles persones amb qualsevol problema d’accessibilitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: