La Generalitat inverteix 681.200 euros en les obres de rehabilitació i reurbanització del grup d’habitatge públic Sant Llorenç de Castelló

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que les obres de rehabilitació i reurbanització d’espais comuns que s’estan duent a terme en el grup d’habitatge públic Sant Llorenç de Castelló compten amb una inversió de la Generalitat de 681.200 euros i “són un pas decisiu per dignificar aquest bloc d’habitatges abandonat durant anys”.

Així ho ha assegurat Salvador en la visita que ha realitzat a les obres que la Conselleria està desenvolupant a Sant Llorenç i que estan emmarcades en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que, per primera vegada, ha impulsat la Generalitat al parc d’habitatges socials. Allà ha estat acompanyada per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la directora general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Laura Soto.

La consellera ha afirmat que les polítiques de rehabilitació són unes de les apostes més importants d’aquest Consell. “El nostre objectiu és fomentar la rehabilitació entre les zones i els col·lectius amb més necessitats perquè aquestes actuacions afecten directament la qualitat de vida de les persones”, ha indicat.

Salvador ha recordat que durant molts anys, “l’habitatge públic no ha estat una prioritat per als anteriors governants”, però, aquesta legislatura “s’ha donat un gir de 180 graus”. “El Consell és plenament conscient de l’existència de barris vulnerables a causa de les males condicions dels seus edificis i la pitjor situació socioeconòmica dels seus habitants, per això, per primera vegada s’han impulsat ARRU al parc públic d’habitatge social”.

L’actuació que s’està desenvolupant a Sant Llorenç incideix en la part de conservació i millora de les condicions d’habitabilitat del grup, abordant millores d’impermeabilització en façanes i cobertes, substitució parcial de fusteries de finestres, adequació d’accessibilitat en vestíbuls, modernització d’instal·lacions d’enllumenat i telecomunicacions, així com millora de les condicions de subministrament d’aigua potable.

Integració laboral de veïns

A més, María José Salvador ha destacat que aquestes obres també serveixen per impulsar la integració laboral dels veïns de Sant Llorenç ja que la Conselleria ha creat una clàusula perquè almenys el 50% de la plantilla contractada siguin aturats de llarga durada del municipi, prioritzant als veïns del grup.

Pel que fa a aquest ARRU, l’empresa adjudicatària ha contractat a cinc veïns. Es tracta de tres peons sense qualificació específica i de dos oficials de paleta. En aquest sentit, destaca el treball coordinat que estan realitzant la Conselleria d’Habitatge i Labora, abans Servei Valencià d’Ocupació (SERVEF), organisme encarregat de seleccionar els treballadors.

Un altre dels punts que ha ressaltat María José Salvador ha estat que en la redacció del projecte del ARRU s’han tingut en compte les propostes de millora que els mateixos veïns consideren més necessàries.

Per a això, la Conselleria va organitzar una jornada de participació en què l’equip redactor va explicar als veïns les actuacions previstes en el grup. En una segona part, es va dur a terme un procés participatiu, a través d’un qüestionari, per conèixer l’opinió i propostes dels residents per millorar els edificis i els espais públics de Sant Llorenç.

A més de les obres en si, el ARRU es complementa amb una sèrie de mesures socials, a través d’un Pla d’Intervenció Integral Sostenible que es desenvolupa conjuntament amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Castelló. L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels seus veïns mitjançant la normalització d’aquests grups d’habitatges públics, en una acció que perduri en el temps.

La consellera ha posat de manifest la col·laboració entre les dues administracions, ja que mentre la Conselleria està escometent el ARRU, l’Ajuntament està realitzant unes obres de reurbanització a la zona.

“La voluntat d’aquest Consell és continuar fent més actuacions en aquests grups d’habitatge públic perquè som conscients de les mancances de determinats col·lectius i l’obligació que tenim, com a administració pública, de donar respostes”, ha declarat.

Finalment, la consellera ha recordat que a Castelló també es posarà en marxa la rehabilitació d’un edifici d’habitatges del carrer Santa Creu de Tenerife, que es troba dins del projecte europeu Happen de millora d’eficiència energètica, i ha anunciat la licitació de les obres per a l’abril.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: