La Generalitat inverteix 5 milions d’euros en l’execució de l’Anell Verd Metropolità als trams entre Aldaia, Quart Poblet i Massarojos

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat avança en la construcció de l’Anell Verd Metropolità de València al seu tram oest, que discorre entre Aldaia i Massarrojos al llarg d’un total de 16,2 quilòmetres i en què ha invertit un total cinc milions d’euros.

Tal com ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, en una visita a Quart de Poblet, on conflueixen el tram quatre i cinc de l’anell verd, en què està treballant actualment la Generalitat, “ja estem gairebé acabant les obres al tram quatre, que connecta Aldaia i Quart de Poblet, i estem a punt d’iniciar les obres del tram cinc, on ja es fan treballs previs, amb la finalitat de seguir vertebrant la comarca de l’Horta i seguir fent la vida dels ciutadans i ciutadanes més sostenible”.

Així mateix, Torró ha vinculat els avenços en aquesta infraestructura amb la Setmana Europea de la Mobilitat que comença dijous que ve, 16 de setembre, i que té com a lema ‘Millors connexions’, “per posar en valor l’Anell Verd Metropolità, que està destinat a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes”.

Com ha recordat la portaveu de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, “quan l’anell verd estigui finalitzat comptarà amb 56 quilòmetres que vertebraran tota la comarca, cosa que suposarà una inversió al voltant de 20 milions d’euros”. Alhora, ha afegit que “30 quilòmetres d’aquesta infraestructura ja estan operatius i que el 95% ja està projectat”.

A aquesta visita a la localitat de Quart de Poblet hi han assistit també la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, que ha ofert una explicació tècnica de la infraestructura; l’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, i diferents alcaldes de la comarca per la qual discorren els trams de l’Anell Verd on s’està treballant actualment.

El departament que dirigeix ​​Rebeca Torró té un pressupost total de 5,2 milions d’euros per a la construcció del tram oest de l’AVMV. En concret, ha destinat una mica més de 2,1 milions d’euros per al tram quatre, que compta amb una longitud de 5,3 quilòmetres i està proper a la finalització; i 3,1 milions d’euros, per al tram cinc, que té una longitud de 10,9 quilòmetres i discorre al costat de la llera del riu Túria.

Les obres d’aquests dos trams de l’Anell Verd Metropolità estan finançades per la Unió Europea, a través dels fons NextGenerationEU, i s’emmarquen en els objectius del Consell per potenciar la mobilitat sostenible i permetre reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a la línia de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana i del Pla d’Acció Territorial d’Ordenació i Dinamització de l’Horta de València.

Tram 4 Aldaia-Quart de Poblet

Aquest tram s’inicia a l’entroncament amb l’itinerari, ja en servei, de Picanya-Alaquàs (tram 3). En concret, el punt inicial es troba a la glorieta que uneix les carreteres CV-409 i CV-403, dirigint-se cap a Aldaia, el nucli urbà del qual és vorejat per l’exterior del parc ‘Cinturó Verd’ per dirigir-se cap a Quart de Poblet, al seu pas pel camí de la Colada de Pont Nou. L´autovia A-3 se salva a través d´una de les passarel·les existents que dóna accés al nucli urbà d´aquesta localitat.

L’itinerari de l’Anell Verd travessa aquesta població i passa pel costat de la biblioteca municipal, discorre pels seus carrers aprofitant les voreres i, en alguns casos, el carril bici existent, des del carrer Tribunal de les Aigües de Quart de Poblet fins a l’IES Riu Túria i voreja pel nord l’institut mitjançant una via de circulació exclusiva per a bicicletes i vianants. En aquest vial, que amplia la seva amplada anterior, s’ha projectat un mirador per gaudir d’àmplies vistes a la vall del Túria les obres de la qual estan molt avançades.

Al llarg del traçat del tram quatre es contemplen dues àrees de parada i descans. Una, al costat del cementiri de Quart de Poblet, amb bancs i arbrat i una altra, al mirador del riu Túria, amb pèrgoles i bancs.

El corredor projectat finalitza a la llera del riu Túria, després de creuar la Sèquia de Mislata, punt en què entronca amb el tram 5 de l’Anell Verd.

Tram 5 Quart de Poblet-Masarrojos

L’itinerari projectat al tram 5 s’inicia a Quart de Poblet, al costat de la llera del riu Túria, i recorre a més Paterna, Godella, voreja Rocafort i finalitza a Massarrojos, en concret, al Barranc del Palmaret, on entrocarà amb el tram nord de l’Anell Verd, ja en servei.

Aquest itinerari conforma un corredor segur i accessible per a ciclistes i vianants entre els diferents nuclis urbans travessats, i es facilita l’accés als espais naturals del Parc Fluvial del Túria i de l´Horta Nord de València, així com altres àmbits de valor patrimonial com la Reial Sèquia de Moncada, les Coves del Batà i les Coves de la Torre.

El projecte contempla la realització d’estructures per creuar el riu Túria, amb la duplicació de l’actual passarel·la de fusta per salvar la Sèquia Reial de Moncada.

Així mateix, s’han projectat dos conjunts mirador-àrea de descans, tots dos ubicats al costat de la Reial Sèquia de Moncada. El primer, a l’entorn del Molí de Batà a Paterna, que proporcionarà una àmplia visió de la vall del Túria i el segon, a Godella, que permetrà gaudir del paisatge de l’horta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: