La Generalitat inverteix 40 milions d’euros a connectar sosteniblement l’àrea metropolitana de València a través de vies ciclopeatonals

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat la inversió de 40 milions d’euros de la Generalitat per “connectar de manera sostenible i saludable l’àrea de metropolitana de València amb la construcció i permeabilització de diferents vies ciclopeatonals que permetran salvar les infraestructures que les interrompen i dotar-les de continuïtat”.

Durant la presentació del projecte de la passarel·la ciclopeatonal sobre la V-21 que unirà el nucli urbà de Pobla de Farnals amb la urbanització de la platja, la consellera ha anunciat que “aquest projecte, que ja està en procés de licitació, comptarà amb un pressupost de prop de 3 milions d?euros per eliminar la barrera física que per a vianants i ciclistes suposa la V-21”.

Així mateix, Rebeca Torró ha indicat que aquesta actuació és una de les principals infraestructures de permeabilització ciclopeatonal que la Conselleria duu a terme a l’àrea metropolitana de València. “En total s´han projectat, s´estan desenvolupant o ja s´han executat 22 actuacions” per salvar les autovies V-31, V-30, V-21, CV-30 i CV-35; les vies de l´AVE, el ferrocarril València-Barcelona i de FGV; els barrancs de Xiva i de Carraixet, i les carreteres CV-400, CV-410 i CV-32.

Segons ha explicat la consellera, “per a la Generalitat, en la seva aposta ferma per la mobilitat sostenible, és fonamental resoldre els obstacles que certes infraestructures, com ara autovies, línies de tren o lleres, suposen per a la mobilitat no motoritzada i que impedeixen que un recorregut que, de manera natural, es realitzaria a peu o amb bicicleta s’hagi de fer necessàriament amb un vehicle motoritzat”.

En aquest sentit, la consellera ha indicat que “amb la passarel·la sobre l’autovia V-21 per al trànsit de vianants i ciclista podem oferir als veïns i veïnes del nucli urbà de la Pobla de Farnals i als residents i turistes de la platja una altra alternativa de mobilitat, tant per als seus desplaçaments quotidians com per a l’oci i l’esport”.

Eix ciclopeatonal

Per unir de manera sostenible la Pobla de Farnals amb el nucli de població de la costa, separat pel tren i autovia, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va planificar un eix ciclopeatonal, del qual s’ha construït i posat en servei la primera fase.

Així, ja està en ús una plataforma ciclopeatonal de 2,5 quilòmetres de longitud adossada al Camí al Mar, amb inici al nucli urbà principal i final al costat de l’autovia V-21, i que resol el pas sobre la línia ferroviària estatal València -Tarragona mitjançant una passarel·la.

Passarel·la sobre la V-21

Amb l’actuació ara projectada, es prolonga l’itinerari ciclopeatonal fins a la platja de la Pobla de Farnals mitjançant una passarel·la que salva l’autovia V-21 i els ramals de connexió amb l’itinerari ciclopeatonal existent al costat oest i el viari del nucli urbà de la platja (costat est).

La longitud total de l’itinerari projectat és de 722 metres i l’amplada útil de la plataforma és de 4 metres, que permetrà una convivència adequada entre vianants i ciclistes. La passarel·la es resol mitjançant una estructura metàl·lica de 68,50 metres de longitud total i està dividida en dues obertures.

Al costat oest de la V-21, es preveu construir un tram d’itinerari de 382 metres de longitud per a la connexió entre el final del vial ciclopeatonal existent i la rampa de l’estructura. Al costat est de l’autovia es dóna continuïtat a l’itinerari des de la rampa fins a connectar amb la vorera del vial existent del carrer Lepant, al nucli urbà de la platja. Aquest tram és de 57 metres de longitud.

Tot l’itinerari format pels vials de connexió, les rampes i la passarel·la sobre la V-21 anirà dotat d’enllumenat. A més, al llarg del vial es plantarà una alineació d’espècies arbòries. A la zona annexa entre el camí de servei i el vial es plantaran espècies arbustives i es col·locarà una capa de 5 centímetres de grava decorativa.

Aquesta actuació està finançada per la Unió Europea – NextGenerationEU, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: