La Generalitat inicia les proves de circulació de la L9 del TRAM d’Alacant entre Dénia i Gata de Gorgos

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assistit aquest matí a l’inici de les proves de circulació del tram Gata de Gorgos-Dénia de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, que es fan de manera prèvia a la recuperació del servei comercial entre finals del 2022 i els primers mesos del 2023.

Per fer possible el servei previst, els trens actuals de la línia circularan entre Benidorm i Teulada i, des d’aquesta estació, s’haurà de fer un canvi de tren a les unitats duals electrodièsel, que no suposarà temps addicional d’espera, per acabar el recorregut i arribar a Dénia. Aquest transbordament és imprescindible per accedir a Dénia, el traçat del qual ja està tramviaritzat. Actualment per aquest traçat no podrien circular els trens dièsel emprats a la primera part del recorregut a causa de motius tècnics i d’accessibilitat.

Les proves que realitza Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en aquesta línia permeten comprovar el gàlib de tot el traçat, així com el correcte funcionament del sistema ATP (Automatic Train Protecction), que continuaran en les properes setmanes amb el procés de formació de els maquinistes que conduiran les noves unitats duals (elèctriques i dièsel) i que prestaran servei en aquest tram.

Torró ha destacat que “amb l´inici d´aquestes proves es fa un pas més i gairebé definitiu perquè Dénia recuperi el servei ferroviari, prop de sis anys després, una vegada completades gran part de les obres de modernització d´aquesta línia, en les quals la Generalitat ha invertit més de 150 milions d’euros, gràcies també a les aportacions dels fons europeus que han ajudat al finançament”.

Obres als tallers

FGV ha iniciat aquest mes doctubre les obres de condicionament de ledifici de tallers de Dénia del TRAM dAlacant.

L’objectiu d’aquesta actuació és adequar aquestes instal·lacions, actualment en desús, perquè puguin acollir els nous trens duals (elèctric-dièsel) que prestaran servei a la Línia 9 que uneix la capital de la Marina Alta amb Benidorm.

El pressupost inicial daquests treballs, adjudicats a Infraestructures Trade, S.L. i que començaran les properes setmanes, ascendeix a 720.860,59 euros. El termini dexecució sha establert en quatre mesos.

El projecte, finançat per la Unió Europea, contempla les obres i els treballs necessaris per a l’adequació de les instal·lacions, amb la finalitat que es puguin realitzar els treballs de revisió i manteniment dels nous trens duals.

Al projecte s’han contemplat, entre altres accions, l’ampliació de la fossa de manteniment i dels serveis d’accés per al manteniment dels vehicles. A més, s’hi ha inclòs l’adequació de lavabos; vestuari; i despatxos; la reubicació de les places daparcament; condicionar un punt net i reciclatge; i instal·lar una nova porta d’accés motoritzada.

Aquestes noves unitats comptaran amb un disseny i unes característiques tècniques i daccessibilitat actualitzades dacord amb la normativa existent, i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions dúltima tecnologia. Amb els nous trens es garanteix més fiabilitat i seguretat, a més del confort, l’accessibilitat o la informació al client, d’acord amb els estàndards que FGV presta a la resta de les seves línies.

Treballs de tramviarització

FGV va completar a l’agost els treballs de tramviarització que, en coordinació amb l’Ajuntament d’aquesta localitat, també han permès condicionar dues noves parades al llarg del traçat tramviari que finalitza a l’estació de Dénia.

Amb aquesta actuació s’aconsegueix que l’avinguda Joan Fuster quedi més ben integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava el trenet en tallar Dénia pel costat sud, en transformar els antics passos a nivell ferroviaris en creuaments amb semàfors.

Aquestes obres afecten uns 1.220 metres i estan incloses dins del projecte de renovació i condicionament de via i infraestructura del tram Gata de Gorgos-Dénia. El nou traçat tramvia discorre des del carrer de Metge Manuel Vallalta i se sumen a les ja realitzades que arriben fins a l’estació de FGV al llarg de l’avinguda Joan Fuster.

Al llarg de tot el desenvolupament de l‟actuació, s‟ha mantingut una estreta coordinació amb l‟Ajuntament de Dénia, que ha previst també una sèrie d‟actuacions complementàries, per dur a terme la futura tramviarització de l‟entorn urbà de Dénia.

Aquestes actuacions corresponen bàsicament a lajuda a la permeabilització del tramvia, consistents en la semaforització i adequació urbanística de les diferents cruïlles a nivell existents.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en aquesta Línia 9, són susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: