La Generalitat inicia les obres del viaducte del Quisi de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La Generalitat ha iniciat les obres del nou viaducte del Quisi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, essencial per poder concloure els treballs de modernització de la línia esmentada en què la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està invertint més de 160 milions d’euros.

Els treballs, adjudicats per 9.857.534 euros a la UTE FCC Construcció SA-CHM Obres i Infraestructures SA, es preveuen que estiguin finalitzats el juliol del proper any i permetran instal·lar un nou viaducte proper a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, acompanyada de la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Anaïs Menguzzato, ha visitat els primers treballs de moviment de terres i de fonamentació i ha assenyalat que “seguim avançant en aquesta Línia 9, en què fa poc ja es va posar en marxa el tram de Teulada-Gata” .

A més, la consellera ha recordat que “cal fer front a tres ponts per poder continuar modernitzant aquesta línia del Tram”. Pel que fa al Quisi, Torrró ha indicat que s’ha iniciat la construcció d’una infraestructura al costat de l’existent perquè la nova maquinària, els nous tramvies són molt més pesants.

Així mateix, la consellera ha destacat que “la Línia 9, com va anunciar el president de la Generalitat, serà una realitat entre finals i principis d´any, independentment que es continuïn amb les obres als ponts”.

També ha avançat que des de la Conselleria, “s’està estudiant poder aprofitar les infraestructures ferroviàries que quedaran desocupades una vegada que finalitzin les obres i reconvertir-les en vies verdes per al gaudi de tota la ciutadania”.

L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permès que continuï obert a la circulació dels trens dièsel actuals.

Tot i això, ha calgut plantejar la construcció d’una variant de nova construcció que possibiliti el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores al material mòbil i, la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu d’aquestes inversions és mantenir l’explotació garantint la qualitat del servei i, alhora, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa de FGV a Alacant.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen a la Línia 9, és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: