La Generalitat inicia a Alaquàs la instal·lació del nou mobiliari de les parades de MetroBus de l’àrea metropolitana de València

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha fet seguiment a Alaquàs de la instal·lació de les noves marquesines que l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) està fent a les parades de MetroBus de l’àrea metropolitana de València.

Com ha assenyalat la consellera, l’ATMV continuarà instal·lant de forma progressiva, el nou mobiliari a la resta de municipis de l’àrea metropolitana on presta servei d’autobús, a raó de 34 noves marquesines al mes. “Es tracta -ha subratllat- d´una inversió de 18 milions d´euros per renovar i actualitzar l´equipament de les prop de mil parades d´autobús que gestiona l´ATMV i que repercutirà positivament en la qualitat de vida de la ciutadania”.

A més, “seran les primeres marquesines i tòtems de tot Europa proveïdes per energia fotovoltaica i amb fonts d´alimentació d´energies renovables i pantalles”, ha recordat Rebeca Torró, que ha estat acompanyada per la secretària autonòmica d´Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, director gerent de l’ATMV, Manuel Martínez, i l’alcalde d’Alaquàs, Antonio Saura.

Per a la consellera, en aquestes noves marquesines “està molt palesa la sostenibilitat i seran una important empenta a l’aposta de la Generalitat pel transport públic de qualitat, confortable i fàcil d’usar per impulsar la descarbonització tan necessària de les nostres àrees metropolitana i fer front al canvi climàtic”.

Així mateix, l’elecció del mobiliari a cadascuna de les parades s’ha consensuat amb els 79 ajuntaments dels municipis que hi estan implicats.

Per part seva, l’alcalde d’Alaquàs ha mostrat la seva satisfacció perquè sigui el primer municipi “a comptar amb aquest mobiliari urbà que forma part d’un projecte de grans dimensions, pioner a Europa en sostenibilitat”. Així mateix, ha valorat el treball de l’ATMV amb la implantació de la targeta SUMA amb la integració tarifària de tot el transport de l’àrea metropolitana i la reducció important del preu dels viatges que s’està aplicant.

L’Autoritat del Transport Metropolità de València substituirà, actualitzarà i ampliarà l’equipament de les 994 parades d’autobús, mitjançant marquesines i tòtems de parada de disseny darrera generació, fabricats amb materials reciclats i 100% reciclables.

En concret, són 345 les noves marquesines on s’instal·laran pantalles, 292 tòtems amb pantalla d’informació dinàmica, 245 tòtems i 112 pantalles d’informació dinàmica a col·locar en marquesines ja existents. Les 749 pantalles dinformació dinàmica de tinta electrònica tenen un consum energètic gairebé inexistent.

Aquesta actuació ha estat cofinançada per la Unió Europea-NextGenerationEU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: