La Generalitat inclourà als pressupostos del 2023 finançament per a la redacció del projecte de l’accés a l’estació de l’AVE de Villena

La consellera de Política Territorial, Obres Publiques i Mobilitat, Rebeca Torró, s’ha reunit amb l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, per perfilar els mecanismes amb què l’accés a l’estació de l’AVE de la localitat pugui estar operatiu “com més aviat millor” .

Així, la consellera ha ratificat que, tal com va avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig, “als pressupostos del proper exercici, que ja s’estan elaborant, s’hi inclourà una primera partida per a la redacció del projecte de l’accés a l’estació de l’AVE de Villena”, i ha destacat que l’objectiu de la Generalitat és que aquestes obres “estiguin finalitzades com més aviat millor”.

Per Rebeca Torró, “la col·laboració entre les diferents administracions és fonamental per poder complir amb les demandes de la ciutadania i oferir serveis de qualitat, i davant les dificultats del Ministeri per emprendre aquesta infraestructura, la Conselleria d’Obres Públiques l’assumirà amb caràcter immediat”.

Per part seva, l’alcalde de la localitat, Fulgencio Cerdán, ha assenyalat que es tracta d’“un pas important i un compromís cert per part de la Conselleria, que permet que tinguem la seguretat que hi haurà una solució definitiva i real que doni accés a l’estació AVE de Villena”. “Ho veurem als pressupostos de la Generalitat i ho veurem executat en conte es desenvolupi el projecte”, ha afegit el portaveu municipal.

Així mateix, la consellera també ha recordat que el Consell “aposta amb fermesa per la mobilitat sostenible i el tren té un important paper en el procés de descarbonització, però per poder rendibilitzar al màxim el transport públic, cal que sigui eficaç, eficient i, sobretot, accessible”.

Per acabar, la titular d’Obres Públiques ha assenyalat que la construcció de la connexió de l’autovia A-31 amb l’estació de l’AVE de Villena donarà resposta a una reivindicació dels veïns i veïnes de la zona i també de la localitat de Villena” i que, a més, “en fer més visible i accessible l´estació s´incrementarà el seu paper com a palanca econòmica de la comarca”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: