Alacant acollirà la Gala dels Sols Guia Repsol 2023 el proper 27 de febrer de 2023

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i la directora de Guia Repsol, Maria Ritter, han anunciat que la ciutat d’Alacant acollirà per primera vegada la Gala de lliurament dels Sols Guia Repsol 2023.

L’esdeveniment tindrà lloc el 27 de febrer del 2023 a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), reconeixerà els millors restaurants d’Espanya per la seva tasca i trajectòria i congregarà una important representació de la comunitat gastronòmica.

La ciutat d’Alacant també serà l’escenari per celebrar al llarg dels propers mesos diferents activitats per apropar la gastronomia.

Colomer ha apuntat que lʻelecció dʻAlacant “suposa un reconeixement a una ciutat i una província que compta amb uns valors gastronòmics excepcionals i amb talent i tradició de sobres per seguir sent un referent a nivell nacional i internacional”.

En aquest sentit, ha recalcat que aquests premis són el resultat de l’“esforç i l’afany de tota la família hostalera i gastronòmica d’aquesta destinació, que representa una de les nostres propostes turístiques més valorades”.

De la mateixa manera, ha incidit que “aquest tipus d’esdeveniments són també una motivació afegida per a tot el talent jove que s’està formant i apostant per la gastronomia com una opció de futur”, alhora que ha posat èmfasi que la xarxa CDT compta amb sis centres a la província d’Alacant, “on treballem formant en cuina i sala cultivant nous talents”.

La directora de Guia Repsol ha assegurat que “Alacant i la Comunitat Valenciana són lʻescenari perfecte per celebrar la gastronomia i per mostrar la potència gastronòmica i turística que té la regió”. “Alacant és una de les zones que més creixement està vivint després de la pandèmia i gastronòmicament és un gran referent, per això és l’escenari perfecte per celebrar la festa de la gastronomia”.

El president de la Diputació d’Alacant ha destacat la capacitat de reinvenció i superació de la gastronomia alacantina. “El sector ofereix cada cop més atractius, més qualitat i més innovació, cosa que ha convertit la província en una de les referències nacionals”. En aquest sentit, ha ressaltat “l’empenta, la determinació i la qualitat dels professionals i empresaris alacantins”.

Per part seva, l’alcalde d’Alacant ha afirmat que l’elecció d’Alacant com a seu de l’entrega dels Soles Repsol “és un nou recolzament a la gran feina dels professionals alacantins de l’hostaleria”. A més, ha recordat que “aviat celebrarem Alacant Gastronòmica, una de les fires més grans del sector a Espanya, i ara sumem la nostra condició d’amfitrions d’aquest gran esdeveniment que apuntala l’afany per consolidar Alacant com a destinació gastronòmica de primer nivell”.

Durant la presentació de l’Edició 2023 dels Sols Repsol també s’ha signat un protocol de col·laboració entre Repsol, Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant. És un compromís per totes les parts per donar suport al sector gastronòmic i turístic.

La Comunitat Valenciana suma un total de 54 restaurants amb Soles Guia Repsol: 4 amb tres Soles, 19 amb dos Soles i 31 amb un Sol.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: