La Generalitat inclou 4 línies nocturnes a la concessió CV-103 València Nord-Oest

La Generalitat ha presentat el projecte de servei públic de transport per carretera CV-103 València Nord-Oest que connectarà la ciutat de València amb els municipis de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Bugarra, Burjassot, Gestalgar, Pobla de Vallbona, l’Eliana , Llíria, Nàquera, Paterna, Pedralba, Riba-Roja de Túria, Sant Antoni de Benagéber, Serra i Vilamarxant.

La secretària autonòmica de Transports, María Pérez, ha explicat a l’Eliana als representants municipals implicats les novetats, entre les quals destaquen les connexions amb la Universitat Politècnica i amb la Universitat de València; 4 línies nocturnes per a tots els municipis; la connexió amb l’Hospital de Llíria i amb el de Dr. Moliner, així com amb Fira València, centres comercials i de lleure.

Un total de 15 línies, amb una sèrie de variants, i 4 línies nocturnes, que faran 184.534 expedicions i 1.092.068 quilòmetres a l’any. El servei comptarà amb 40 autobusos (30 híbrids i 10 dièsel). D’aquesta manera, ha destacat la secretaria autonòmica, “hi haurà un increment del 106% de l’oferta, una millora important de freqüències generalitzada i es duplicarà el servei actual”.

María Pérez ha assenyalat que “la Conselleria destinarà 9 milions d´euros anuals a aquest nou servei que s´emmarca en el nou model de la Generalitat, amb una major eficiència i sostenibilitat del sistema”.

CV-103 València Nord-Oest

Així mateix, segons la secretària autonòmica, “els nous serveis es caracteritzaran, especialment, pel disseny d’una xarxa d’autobús interurbana autonòmica eficient que s’ajusta a les necessitats de mobilitat de la ciutadania, per la millora de l’accessibilitat i la cobertura territorial que incorpora nous serveis a la xarxa de transport i afavoreix la intermodalitat”.

En aquest sentit, amb la posada en marxa d’aquests serveis, la Conselleria dóna resposta a la demanda de la ciutadania amb una oferta basada en criteris de racionalitat i eficiència, a més d’apostar pels vehicles menys contaminants amb el principal objectiu de potenciar un transport públic i sostenible”, ha afegit María Pérez.

Avanços del transport públic a l’Àrea Metropolitana de València

María Pérez també ha fet referència als avenços en el transport públic a l’àrea metropolitana de València. Així, cal destacar “la unificació dels preus entre els operadors, la flexibilització de les zones tarifàries, els fluxos de mobilitat i l´actualització dels contractes de transport públics”, ha comentat.

En aquest sentit, la secretària autonòmica ha ressaltat “la posada en marxa del bo de 10 viatges de Metrobús, el descompte d´un 30% de mitjana davant del bitllet senzill i l´equivalència de preus amb Metrovalència”.

Des del departament s’ha treballat en la simplificació zonal per a Metrobús, Metrovalència i Rodalies de Renfe, en la implantació del títol SUMA que facilita l’ús del transport públic i la intermodalitat. Així, “SUMA ha multiplicat en un 65% la venda des de la seva posada en marxa, el gener del 2022”, ha observat Pérez.

En aquesta línia, la Conselleria de Transport ha impulsat preus més assequibles per als usuaris i les usuàries. SUMA ha suposat una rebaixa en els preus dels títols de fins a un 50% i “des del 9 d’octubre fins al 31 de juliol els joves fins a 30 anys gaudeixen del transport públic gratuït i des de l’1 de febrer del 2023 fins al 31 de juliol juliol la Generalitat està aplicant un descompte addicional del 50% sobre el preu dels bons i títols multiviatge”, ha afegit la secretària autonòmica de Transport.

També, al servei de Metrobús s’han dut a terme millores als municipis de l’àrea metropolitana de València tals com les noves línies llançadores als Parcs Empresarials.

En total, la Conselleria de Transport ha invertit 18 milions d’euros en la renovació del mobiliari de Metrobús, 5 milions d’euros al sistema de tiquet i l’adjudicació del nou SAE, que permet la informació en temps real dels autobusos.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: