La Generalitat impulsa la figura de responsable de la Seguretat Industrial per augmentar la competitivitat de les empreses

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha inaugurat aquest dimarts a Riba-Roja la Jornada Divulgativa ‘Eines i Recursos per a la Seguretat Industrial’. A aquest esdeveniment hi han assistit professionals de l’Entitat de Gestió i Modernització del Parc Logístic de València (EGM-PLV) i de l’Associació Empresarial Polígons Riba-roja A3.

La jornada s’ha centrat, entre altres aspectes, en la difusió de la figura de la Persona Responsable de la Seguretat Industrial, la seva importància en la gestió i les eines de què disposa per facilitar el compliment reglamentari en Seguretat Industrial (SI-check , formació SI, PortalIndustria). Felipe Carrasco ha anunciat que “des de la Generalitat s’impulsarà la figura de la Persona Responsable de Seguretat Industrial com a mesura per augmentar la competitivitat de les empreses”.

Per al secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, “la incorporació a les empreses de la figura de la Persona Responsable de la Seguretat Industrial és necessària com a garant del compliment de la normativa en matèria de seguretat industrial i com a agent responsable del seguiment, funcionament i manteniment de les instal·lacions”.

“Des de la Generalitat -ha continuat exposant- estem treballant des de diversos departaments per assolir objectius concrets i poder desenvolupar accions encaminades a consolidar aquesta figura. Un d’aquests punts és, sense anar més lluny, la inclusió en la formació reglada i ocupacional de la persona responsable de la Seguretat Industrial i cursos de formació en línia destinats a donar valor a la tasca que exerceixi a les empreses”.

El secretari autonòmic també ha assegurat que “el foment i la promoció de la Seguretat Industrial és una de les mesures estratègiques que implantarà la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, com a responsable de la política industrial del govern valencià “. Per això, ha afegit, “es potenciarà el ‘Pla d’Acció per a la Promoció de la Seguretat Industrial’, de forma coordinada amb tots els agents implicats”.

Felipe Carrasco ha agraït la tasca que fan en benefici de la Seguretat Industrial a la Comunitat Valenciana les diferents associacions i organismes com l’Associació Valenciana d’Entitats d’Inspecció (Aseival), el Consell de Col·legis Oficials d’Enginyers Graduats i enginyers Tècnics Industrials de la Comunitat Valenciana (Cogiticova), el Col·legi d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (Coiicv), la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) i la Federació d’Empresaris del Metall de la Província d’Alacant (Fempa).

Diagnòstics de Seguretat Industrial

El secretari autonòmic també ha anunciat que des del seu departament s’impulsaran iniciatives encaminades a millorar la sensibilització i informació sobre els avantatges del compliment normatiu adequat de les instal·lacions industrials. A més, s’està potenciant la realització de diagnòstics de seguretat industrial als diferents tipus d’establiments.

“Cal tenir en compte, -ha matisat Carrasco- que el diagnòstic d’instal·lacions pretén avançar actuacions que haurien de fer les empreses per millorar la seguretat industrial. A tall d’exemple, es realitzarà una campanya oferint la realització d’auditories gratuïtes d’instal·lacions a les residències de gent gran i als centres de persones amb diversitat funcional. La finalitat daquesta acció és divulgativa, de promoció de la seguretat industrial en positiu, per prosperar i millorar”.

En aquest marc de promoció i augment de la notorietat de la Seguretat Industrial se seguiran organitzat jornades presencials de divulgació per a diferents sectors productius com són l’automoció, el marbre i la ceràmica, i d’altres jornades a les cinc universitats públiques valencianes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: