El Consell col·labora amb la UPV en la investigació sobre control de plagues forestals i sobre tractaments silvícoles

El Consell ha aprovat dos convenis de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i la Universitat Politècnica de València (UPV) per finançar projectes de recerca sobre nous mètodes de control ecològics de plagues forestals i sobre tractaments silvícoles a parcel·les forestals .

El primer d‟aquests convenis forma part de la línia de recerca de l‟Institut Agroforestal de la Mediterrània i serà subvencionat per la Conselleria amb 57.000 euros.

L’objectiu és fer un projecte que permeti desenvolupar nous mètodes ecològics de control de plagues forestals basats en l’ús de semioquímics i agents de control microbiològics.

D’altra banda, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori aportarà de 10.000 euros per subvencionar les accions objecte del conveni sobre un projecte de recerca i experimentació que permeti l’Estudi de tractaments silvícoles a parcel·les forestals, així com la seva transferència i difusió.

Aquest pla d‟actuació se centra a finalitzar l‟establiment d‟un nou conjunt de parcel·les de clarianes i transformació a muntanya irregular en una muntanya coetània de Pinus haepensis Mijo, gestionat per la Generalitat per poder comprovar la reacció a diferents intensitats de clarianes.

El projecte compta amb tres conjunts de parcel·les d’experimentació, dues situades a la finca Mas de l’Ascle a Alcalà de Xivert i una altra a la finca La Hunde a Ayora.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: