La Generalitat i la Universitat de València col·laboren a l’estudi sobre el territori, el paisatge i la participació ciutadana

El Consell ha aprovat sengles acords de cooperació de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat amb les càtedres de Cultura Territorial Valenciana i de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València (UV) per a la difusió i estudi de temes relacionats amb el territori, el paisatge i la participació ciutadana.

Així, segons estableixen els respectius acords, durant l’any 2023, la Conselleria finançarà les activitats de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana amb 30.000 euros per al foment del coneixement i la difusió de temàtiques relacionades amb el territori a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, finançarà també amb 30.000 euros les activitats de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians per al foment del coneixement i la difusió de temàtiques relacionades amb el paisatge valencià i la participació ciutadana.

Per la seva banda, ambdues càtedres portaran a terme activitats per a l’estudi i la difusió de continguts; propiciaran el desenvolupament de congressos, jornades públiques, conferències, seminaris, cursos i activitats de formació i extensió universitària relacionades amb les temàtiques objecte dels acords.

A més, es faran tasques divulgatives al llarg del territori valencià ia través de la tecnologia de la informació de les activitats que es duguin a terme, així com la publicació d’escrits d’interès per a ambdues institucions.

La Càtedra de Cultura Territorial Valenciana té com a finalitat convertir-se en el nucli central des del qual analitzar, estudiar i difondre les temàtiques relacionades amb el territori valencià, tant a nivell local com a territorial i global.

Per part seua, l’objectiu de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians se centra a constituir-se com una plataforma d’anàlisi i investigació sobre temàtiques referides al paisatge valencià ia la participació ciutadana per tal de promoure i difondre estos continguts per a millorar en la gestió. i planificació del paisatge.

Totes dues càtedres es van crear el 2016 després de conveni marc de col·laboració entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Universitat de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: