La Generalitat i la Fundació “La Caixa” signen un conveni que permetrà destinar 33 milions d’euros a projectes socials, educatius i culturals a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Fundació “La Caixa”, Isidre Fainé, han signat un acord marc de col·laboració en matèria social, educativa i cultural pel qual l’entitat destinarà 33 milions d’euros al desenvolupament de la seva acció social a la Comunitat Valenciana durant 2022.

El president ha destacat, després de la signatura de l´acord al Palau de la Generalitat, el compromís de la Fundació “La Caixa” amb el desenvolupament de la Comunitat Valenciana, a través d´una dotació que aquest any s´ha vist incrementada en 500.000 euros i que permetrà reforçar tant l’escut social, amb iniciatives de suport als col·lectius més vulnerables, com l’oferta cultural, apartat aquest últim en què, tal com ha ressaltat, destaca la inauguració de CaixaForum València, que inicia el seu camí de divulgació cultural i científica amb la seva obertura al públic aquest dimecres, 22 de juny.

Per la seva banda, el president de la Fundació “La Caixa” ha assenyalat que “després d’una llarga trajectòria a la Comunitat Valenciana, el 2022 marcarà una fita a la presència de la Fundació ‘la Caixa’ en aquesta terra tan estimada”. “La inauguració del nou CaixaForum ens permetrà estar més a prop dels valencians i potenciar la nostra oferta cultural a la ciutat, tot plegat sense deixar de banda la nostra acció més prioritària en els àmbits social, científic i educatiu”, ha assenyalat.

Entre els objectius bàsics establerts al conveni destaquen la col·laboració per a la millora de les condicions de vida de la infància més vulnerable, la promoció de l’envelliment actiu de la gent gran i l’atenció integral a pacients amb malalties avançades, així com el suport a persones amb discapacitat o en risc dexclusió. A més d’aquestes línies d’actuació, el conveni també preveu accions als àmbits educatiu, cultural i de recerca i coneixement.

Alguns dels projectes són CaixaProinfància, que lluita contra la pobresa infantil; Incorpora, que té com a objectiu fomentar la contractació de col·lectius en situació de vulnerabilitat; o el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, que tracta de millorar la qualitat de l’atenció a les persones que es troben a la fase final de la vida, així com a les seves famílies. A més, també s’hi inclouen els programes adreçats a persones grans o d’ajuts a projectes d’iniciatives socials o les línies de suport a la recerca biomèdica d’excel·lència, entre d’altres.

Inauguració de CaixaForum València

El nou centre cultural de la Fundació “La Caixa”, ubicat a l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, obrirà les portes el 22 de juny, després de la inauguració, que tindrà lloc aquest dimarts. CaixaForum València, centrat en la divulgació cultural i científica, acollirà exposicions d’art antic, modern i contemporani, així com de ciència i temàtica social; concerts i recitals poètics; art multimèdia; debats sobre grans qüestions dactualitat; jornades socials i de caràcter científic i mediambiental; tallers educatius i familiars, i activitats dirigides a grups de persones grans.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: