El Centenari del CD Castellón arriba al seu equador

El Club Deportivo Castellón es troba a un mes de celebrar els 100 anys d’història quan el calendari assenyali el 20 de juliol. Per això, amb motiu de recalcar la importància de celebrar aquesta efemèride, s’ha organitzat una conferència que ha tingut com a principal protagonista l’Agenda Oficial d’Esdeveniments del Centenari.

El Saló d’Actes Cajamar Castelló ha estat l’escenari elegit per la Fundació Albinegra per fer, en primer lloc, un repàs a tots els actes del Centenari del CD Castelló que s’han fet aquests primers sis mesos de l’any 2022.

La ponència ha estat duta a terme a través del president de la Comissió Delegada del Centenari, José María Arquimbau; el responsable de l’Àrea Social de la Fundació Albinegra, Paco Cabañero; i Enrique Mulet Quintana, de la Direcció de la Fundació Albinegra.

“Han estat sis mesos de celebració amb una gran varietat d’actes on s’ha intentat arribar a tota la societat de Castelló, especialment a tots els orelluts”, ha iniciat Cabañero.

A principi d’any, va tenir lloc a l’Estadi Castalia el Dia de l’Afició, que va inaugurar el primer partit com a local a Castalia. Poc després, es va presentar l’Emblema del Centenari del CD Castelló i tota l’agenda d’actes programada en un any molt especial per a la província. El Tombatossals va clarejar amb les seves millors gales: una bufanda albinegra va vestir el gegant fins ara. No podia faltar una nova edició de Llegendes ‘Un Dia a Albinegro’, que, juntament amb la FEDPECAS, es va reunir a cèlebres històrics del nostre Club a l’Hotel Jaime I.

Al febrer, es va obrir el teló a ‘Som Cantera, Som Castelló’, on va començar a convidar-se a les Escoles de futbol base de la província als partits que es disputaven a Castalia. Es va celebrar la Gala Institucional a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, on obres teatrals, material audiovisual històric i l’Himne Commemoratiu del Centenari van tenir el seu protagonisme. Finalment, es va organitzar la primera Exposició del Centenari, que va tenir lloc a la Fundació Dávalos-Fletcher.

Al llarg del mes de març, el Club va tenir el seu reconeixement a les colles a través del Gaiater de l’any; es van recuperar les Bodeguillas dels mitjans de comunicació de la província i la pluja no va ser capaç de frenar el Pregó Infantil, que va permetre a la família albinegra gaudir d’una carrossa plena d’albinegrisme.

A l’abril, es van donar per iniciats els premis PAM PAM ORELLUT en clau Centenari, on una representació del CD Castelló visiten cada setmana un centre escolar. Es va presentar oficialment a ALBIN, mascota del CD Castelló i la Basílica de Lidón va tenir el seu moment gràcies al triduo albinegre a la Mare de Déu, que va dedicar el primer dia al CD Castelló en homenatge al seu Centenari.

Durant el mes de maig, l’edifici Moruno al Grau de Castelló va acollir la segona Exposició del Centenari i va tenir lloc el primer Acte Comarcal, amb destinació Vilafranca. Es va llançar la iniciativa del Comerç de cor albinegre per fomentar el comerç local i l’abinegrisme: un concurs d’aparadors organitzat al costat de l’Ajuntament de Castelló. Tampoc podia faltar una nova edició de la carrera popular Orgull Albinegre, aquesta vegada en clau Centenari. Finalment, la Colla del Rei Barbut va acollir aquells jugadors que al seu dia van defensar la samarreta del CD Castelló.

Finalment, al mes de juny va tenir lloc el segon Acte Comarcal, amb destinació Vall d’Alba i es va anunciar oficialment les dates dels següents actes més propers: l’homenatge als autors del Centenari a La Bohèmia; la Gala del Centenari o el partit commemoratiu a Castalia contra el València CF.

“Portem meitat any i des de la Comissió Delegada s’ha treballat a preu fet per organitzar tota mena d’esdeveniments i activitats que rendeixin homenatge al Club i que posen en valor el que significa el CD Castelló per a la província”, ha explicat José María Arquimbau. Per part seva, Enrique Mulet Quintana ha manifestat que “cent anys no es compleixen cada dia i l’afició del CD Castelló es mereix un reconeixement a l’alçada. La Gala del Centenari o el partit contra el València en són dos exemples més perquè l’afició se senti partícip”.

Hem arribat a l’equador del 2022 i encara ens esperen molts actes per gaudir. La Fundació Albinegra anima tota la societat de Castelló que ens acompanyi en aquest bonic i irrepetible recorregut ple d’albinegrisme.

VIDEO RECOPILACIÓ:

https://wetransfer.com/downloads/d3ff0ae1c01205e208b2b2b0c3b9cb9020220620172646/0c88daa

 

Informació i Foto: Fundación Albinegra

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: