La Generalitat ha aprovat fins al juliol 7,3 milions d’euros per potenciar l’emprenedoria i les startups de la Comunitat Valenciana

La Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF), ha aprovat des que va començar l’exercici 2022 un total de 22 operacions dirigides a fomentar l’emprenedoria i donar suport a les startups a la Comunitat Valenciana, per un total total de 7,3 milions d?euros.

El director general de l’IVF, Manuel Illueca, ha destacat l’important paper que exerceix aquest organisme com a finançador de noves iniciatives empresarials que sorgeixen a la Comunitat Valenciana i ha incidit que “som una terra que destaca per la seva elevada taxa d’innovació disruptiva, per cosa que des de la Generalitat recolzarem sempre totes les iniciatives emprenedores que ajudin a generar valor afegit al nostre teixit productiu”.

D’aquesta manera, ha reconegut “l’impuls que des de l’IVF estem donant a les noves línies de suport específiques per al sector” i ha apuntat que “cada cop més som una referència al finançament de startups i projectes emprenedors ja que apostem decididament per garantir el finançament a projectes sense trajectòria empresarial en condicions molt avantatjoses”, ha apuntat Manuel Illueca.

De fet, la Conselleria d’Hisenda, a través de l’IVF, ja compta a la cartera de productes financers “amb línies que cobreixen totes les etapes de la vida de l’empresa, amb condicions específiques tant per a aquelles que estan en els seus inicis com fins a les fases més madures”.

Així, entre els productes financers que ha ofert l’IVF durant els set primers mesos del 2022 destinats a empreses de creació recent, hi ha els préstecs subordinats disruptius i els préstecs participatius, als quals cal unir l’activitat desenvolupada a través dels fons de capital risc en què participa l’Institut Valencià de Finances i que es gestionen a través d’entitats privades.

La línia de préstecs subordinats disruptius ha tingut com a beneficiàries empreses de recent creació i alt component innovador, que han dut a terme projectes centrats en la comercialització de producte que inclouen millores tècniques del mateix, dels seus components i materials, de programes informàtics o de disseny.

A més, aquesta línia de finançament també contempla actuacions destinades a l’expansió o la consolidació de les activitats generals de l’empresa oa la realització de nous projectes, la penetració en nous mercats o noves activitats.

Durant els mesos transcorreguts del 2022, l’IVF ha aprovat un total de 7 operacions acollides a aquesta línia de finançament, a les quals s’han destinat en conjunt 5,1 milions d’euros.

Entre les empreses beneficiàries d’aquests préstecs subordinats hi ha companyies com Zeleros Global, Tuvalum Sports, Mysphera, Greene Waste to Energy i Feedect Entogroup.

Igualment, destaca la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats, línia que ha estat reeditada recentment i que s’ha ampliat fins als 6 milions d’euros de pressupost. Aquesta línia de finançament va adreçada a empreses de nova creació amb un alt component innovador.

Durant els mesos transcorreguts del 2022, un total de 7 startups valencianes s’han beneficiat d’aquests préstecs participatius, que a més aporten com a gran valor la coinversió amb inversors privats, aprofitant així els avantatges de la col·laboració publicoprivada. Aquestes 7 operacions, entre les quals hi ha companyies com Suyndeno, Stayforlong, Fixme Corporate o Skroller, han rebut en conjunt finançament per import d’1,2 milions d’euros.

A aquestes xifres cal afegir les 8 operacions realitzades a través de Fons Capital Risc dirigits a l’emprenedoria en què participa l’Institut Valencià de Finances. Es tracta dels fons THINK BIGGER – FUND I, The Lab Ventures Fund I i DRAPER B1 III, FCR-PIME. Aquestes operacions han comportat en conjunt una inversió de 926.465,71 euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: