La Generalitat exerceix l’acció popular en dos casos d’assassinat de dones víctimes de la violència masclista a Mislata i València

El Consell ha autoritzat l’Advocacia General de la Generalitat per exercitar l’acció popular en els casos relacionats amb l’assassinat a Mislata de M. Amparo, de 58 anys, i l’assassinat a València de Cristina, de 30 anys, víctimes de violència masclista.

Ambdós esdeveniments constitueixen un cas de violència de gènere, un problema d’àmbit social públic d’interès general que obliga els poders públics a actuar de manera activa amb l’objectiu d’aconseguir la plena eradicació dels maltractaments.

L’article 36 de la Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes estableix que la Conselleria amb competències en matèria de dona podrà proposar al Consell de la Generalitat l’exercici de l’acció popular, a través de l’Advocacia General de la Generalitat, o d’advocades o advocats col·legiats, en els supòsits d’agressions físiques domèstiques en què es causi la mort o lesions greus a dones residents a la Comunitat Valenciana.

La Llei Integral contra la violència sobre la Dona en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, 7/2012 de la Generalitat Valenciana, estableix a l’article 58 que la Generalitat exercirà l’acció popular en tots els procediments penals que se segueixin per delictes de violència sobre la dona amb resultat de mort, així com en aquells casos en què es generi alarma social o produeixi lesions greus i invalidants.

Si escau, la Generalitat sol·licitarà sempre la privació de la pàtria potestat del presumpte agressor.

Així mateix, la Llei 10/2005 d’Assistència Jurídica de la Generalitat disposa que correspon als advocats de la Generalitat integrats a l’Advocacia General de la Generalitat, la representació i la defensa en judici.

D’altra banda, el Consell aprova la proposta d’Actuació Institucional de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en cas d’assassinats de dones víctimes de violència de gènere, per unir esforços i visibilitzar de manera conjunta el rebuig als actes de violència de gènere, en els casos en què es produeixi la mort d’una dona o dels fills o filles a la Comunitat Valenciana.

Aquest protocol inclou com a norma general, la realització d’una concentració de repulsa a la porta del Palau de la Generalitat ia la de cadascuna de les conselleries.

Informaciò i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: