La Generalitat establirà una línia d’autobús diari per a Fuenterrobles i Villargordo del Cabriel

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat establirà una línia d’autobús diari que donarà servei de transport públic als municipis de Fuenterrobles i Villargordo del Cabriel.

Així ho ha anunciat la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, a la reunió que ha mantingut amb el president de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, Gabriel Mata; l’alcaldessa de Villargordo del Cabriel, Carmen Suárez i l’alcalde de Fuenterrobles, Adrián Álvarez Díaz.

En aquesta reunió, la directora general ha informat que el servei definitiu que atendrà Fuenterrobles i Villargordo del Cabriel, sortirà de la licitació del projecte de servei públic de transport CV-105 Utiel-Requena, i no serà a la demanda. Aquest projecte contempla una expedició d’anada i una altra de tornada de dilluns a divendres laborables durant tot l’any.

Així mateix, la directora general ha destacat que des del departament que dirigeix ​​el conseller Arcadi Espanya s’ha prioritzat aquesta nova concessió de transport públic i es preveu que es pugui licitar aquest estiu.

Actualment, la Conselleria presta aquest servei mitjançant un contracte d’emergència, amb una inversió de 396.000 euros per a dos anys, que comprèn quatre línies d’autobús que enllacen els municipis d’Ayora, Cofrentes, Jalance, Jarafuel, Requena, Siete Aguas, Teresa de Cofrents, Utiel, Zarra, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Villargordo del Cabriel i València.

La Conselleria ha establert aquest servei per donar una resposta immediata a la necessitat de transport d’aquests municipis que s’havien quedat fora del contracte del Ministeri, també d’emergència, “Portollano, Tomelloso (Ciudad Real), Conca, Albacete i València”, i que no incloïa els trànsits interns.

CV-105 Utiel-Requena

El projecte de servei públic de transport CV-105 Utiel-Requena, que oferirà servei amb autobús a Fuenterrobles i Villargordo del Cabriel, s’emmarca en el nou mapa de transport públic de viatgers per carreteres dissenyat per la Generalitat davant la caducitat i obsolescència de la majoria de les concessions existents.

En aquest sentit, el conseller Arcadi Espanya ha assenyalat que “per garantir la igualtat entre tots els valencians i valencianes, independentment del lloc on visquin, des del Consell treballem per facilitar-los una mobilitat de qualitat i garantir la connexió amb els altres serveis públics, com sanitat, educació o ladministració”.

Alhora, ha reiterat que per materialitzar aquest objectiu, és essencial “el transport públic per carretera per aconseguir una mobilitat digna, fàcil i assequible a l’abast de tota la ciutadania i que també evita el despoblament de les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: