La Generalitat elimina el cost de l’enviament a domicili dels abonaments personalitzats SUMA per a promocionar els descomptes del transport públic

La Generalitat, a través de la Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), ha acordat eliminar el cost de l’enviament a domicili, a partir de la setmana vinent, dels abonaments personalitzats SUMA per a promocionar el descompte d’un 30% addicional en el transport públic, que s’ha començat a aplicar l’1 de setembre i que es prolongarà fins a final d’any.

L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar i agilitzar els tràmits per a donar resposta al bon acolliment dels nous descomptes cofinançats per la Generalitat i el Govern d’Espanya en els abonaments i títols multiviatge de transport i concretament en la SUMA Mensual i la SUMA Jove.

Per a començar a utilitzar un abonament SUMA Mensual o un abonament SUMA Mensual Jove, que té un 15% de descompte addicional amb el Carnet Jove, és necessària l’expedició d’un suport personalitzat específic. Perquè el procés sigui àgil, la ATMV ja dona l’opció a les persones usuàries de realitzar el tràmit en línia i ara, com a novetat, a més, enviarà la targeta al domicili de manera gratuïta.

Així, no serà necessari sol·licitar cita prèvia i es podran evitar desplaçaments innecessaris. Les persones usuàries només hauran d’accedir a la web de la ATMV i aportar de manera telemàtica el DNI i una fotografia de carnet i, en el cas de sol·licitar una SUMA Jove, aportar també el Carnet Jove.

Una vegada sol·licitat l’abonament i adjuntats els documents necessaris, la ATMV s’encarregarà de confeccionar el suport, que s’enviarà per correu postal sense cap cost addicional.

En el cas que la persona usuària prefereixi fer el tràmit de manera presencial, pot continuar optant per dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Client de la ATMV, situada en la entreplanta de l’estació de metro de Colón.

Descompte addicional d’un 30%

La Generalitat aplica des de l’1 de setembre la reducció addicional del 30% en el preu dels abonaments i títols multiviatge de tots els serveis de transport públic de la seva competència, que se suma a les reduccions de preu de fins a un 50% aprovades al llarg d’enguany.

Aquesta reducció del preu és conseqüència de l’aprovació del Govern d’Espanya del Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, que estableix un sistema d’ajudes directes per a proporcionar suport financer a les comunitats autònomes per a aplicar un descompte en el servei de transport públic per carretera de la seva competència.

Entre altres títols, el descompte del 30% addicional baixa el preu dels títols SUMA per a viatjar per l’Àrea Metropolitana de València, que permeten viatjar amb Metrovalencia, MetroBus, Rodalia i EMT. Amb la nova rebaixa els títols SUMA 10 passen de 8 a 5,60 euros per a una zona; de 12 a 8,40 euros en dues zones; i de tres zones es redueix de 20 a 14 euros.

En el cas dels abonaments personalitzats, SUMA mensual ha passat a costar 24,5 euros per a una zona i 37,1 per a viatjar per tota l’àrea metropolitana, mentre que l’abonament SUMA Mensual Jove d’una zona costa actualment 20,8 euros i 31,55 euros per a viatjar per tota l’àrea de transport.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: