La Generalitat dissenya una nova aplicació per millorar la traçabilitat i el control dels residus perillosos

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha desenvolupat una nova aplicació informàtica per millorar el control i la traçabilitat dels residus perillosos i no perillosos , així com la tramitació electrònica de tots els trasllats de residus amb origen i destinació a la Comunitat Valenciana.

“La nova versió de l’aplicació ADCR 3.0 incrementa de manera notable la vigilància, el control i el seguiment de la gestió dels residus mitjançant notificacions prèvies de trasllats i documents d’identificació electrònics que permeten fiscalitzar la seva traçabilitat en totes les fases de la seva cadena de gestió, complint, a més, amb els actuals estàndards d’administració electrònica”, ha assenyalat el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel Duarte.

Per part seua, el director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha manifestat que “després de la fase de posada en marxa, l’aplicació desenvolupada a la Comunitat Valenciana està resultant de gran fiabilitat i amb unes prestacions superiors a la mitjana d’aplicacions d’altres comunitats autònomes, inclosa una millor adaptació a la situació del sector a la Comunitat Valenciana. Cal destacar que només set comunitats autònomes han optat per desenvolupar una plataforma electrònica de trasllat de residus pròpia mentre que la resta s’ha acollit a la plataforma e-SIR desenvolupada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic”.

La plataforma també facilita l’actualització de dades dels productors i posseïdors de residus, així com alguns gestors de residus, particularment dels agents i negociants.

A més, a través de la plataforma, la Generalitat ofereix els serveis web E3S 3.0, que permeten fer la gestió dels trasllats directament des dels sistemes d’informació de les pròpies empreses, de forma automatitzada, evitant la introducció manual de la informació. “Aquest procés simplifica notablement el treball diari de les empreses que realitzen trasllats dins de la Comunitat Valenciana, amb origen o destinació, aportant un plus de productivitat no present en altres plataformes”, han apuntat des de la DGTIC.

ADCR 3.0 està disponible des de principis d’aquest any per documentar els trasllats de residus dins de la Comunitat Valenciana que fan uns 40.000 operadors que interactuen amb aproximadament 1.000 gestors autoritzats que duen a terme la gestió d’aquests residus mitjançant operacions de tractament autoritzades.

Joan Piquer ha explicat que “s’ha realitzat un intens treball de transformació de l’aplicació per assolir el nivell d’integració requerit que habiliti les empreses de tot el territori nacional que puguin operar a la nostra plataforma i que les empreses valencianes puguin triar qualsevol operador del territori nacional per gestionar adequadament els seus residus, augmentant-ne la competitivitat i la productivitat davant el repte de l’economia circular”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: