La Generalitat detalla l’estudi inicial per connectar Dénia i Gandia de manera ferroviària i vertebrar el territori de manera “realista i sostenible”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat a la presentació de l’estudi preliminar elaborat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a la connexió ferroviària entre Dénia i Gandia, que es tracta d’una “solució realista, sostenible i amb una voluntat important de vertebració del territori”.

En aquesta primera presa de contacte per analitzar aquest estudi inicial amb alcaldes i alcaldesses i amb representants de la societat civil de les comarques de la Safor i la Marina, la consellera ha estimat la inversió de la Generalitat per connectar “aquestes dues comarques vitals”, entre 200 i 250 milions d?euros.

Com ha indicat Rebeca Torró, “és l’única zona que no està connectada de tota la Comunitat Valenciana i hem portat una solució realista, que tothom ha valorat positivament a la reunió”. Així mateix, ha explicat que “aquest projecte dóna servei i vertebra el territori perquè plantegem d’inici que hi hagi entre 10 i 12 parades al traçat i serà una connexió molt útil entre els municipis d’aquestes dues comarques”.

Mancant que els estudis definitius que concretin tots els detalls i del posterior treball que es realitzi amb institucions i societat civil, la consellera ha informat que “es considera que en quatre anys podrà estar realitzat tot el procés administratiu i iniciar unes obres que poden tenir un termini dexecució entre dos i tres exercicis”.

La titular d’obres públiques ha insistit en la importància de continuar treballant amb els ajuntaments implicats en aquest projecte. “És importantíssim -ha afegit- que les administracions públiques ens coordinem i col·laborem per fer realitat projectes com aquest”.

Així, la consellera ha indicat que a aquesta primera reunió amb els ajuntaments seguiran altres trobades amb els representants municipals i que es crearà una comissió de treball “perquè els municipis tenen molt a aportar a aquest estudi inicial”. Igualment, ha agraït la presència i l’acolliment de representants d’associacions empresarials i sindicats.

Per part seva, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha agraït la rapidesa a presentar “un projecte que vertebra la Comunitat, tan important per a nosaltres”, i ha subratllat que “és la primera proposta seriosa de connexió entre aquestes dues comarques que històricament tenen tant a veure”.

També l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha valorat que, “per primera vegada des del 1975 que ens quedem sense connexió, es posi un projecte per unir la Marina Alta i la Safor”, i ha ressaltat que “Dénia, el port més important de la Generalitat que connecta amb les Illes Balears, necessita un mitjà de transport sostenible”. A més, ha destacat que “les promeses de la Generalitat es fan realitat com demostra que al desembre tindrem ja el TRAM Dénia-Benidorm”.

A la presentació d’aquest estudi també hi han assistit la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: