La Generalitat destina prop d´un milió d´euros per millorar l´accessibilitat dels edificis públics de la província d´Alacant

El director general de l’Administració Local, Antoni Such, ha anunciat que la Generalitat ha destinat prop d’un milió d’euros per millorar l’accessibilitat dels edificis públics a la província d’Alacant, fet que suposa haver augmentat un 65% el pressupost va destinar l’any passat per eliminar les barreres arquitectòniques de les cases consistorials i altres edificis d’ús públic.

Antoni Such, acompanyat per la delegada del Consell a Alacant, Antonia Moreno, s’ha reunit aquest matí amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis que han obtingut la subvenció a aquesta província.

Un total de 25 municipis alacantins de menys de 50.000 habitants han resultat beneficiaris aquest any dels ajuts per condicionar els seus edificis públics, és a dir, el total dels municipis que els han sol·licitat i, gràcies a ells, podran oferir a la ciutadania serveis públics de més qualitat, especialment en aquells edificis els destinataris habituals dels quals són persones de la tercera edat o amb diversitat funcional.

Increment de les ajudes

L’accessibilitat és un tema fonamental per al Govern valencià, tal com ha assenyalat el director general de l’Administració Local perquè “facilita a la immensa majoria de la ciutadania, independentment de les seues característiques i la seua pròpia diversitat, accedir-hi als edificis” garanties i en igualtat de condicions”.

Al final de la reunió, Antoni Such ha assegurat que la prioritat del Consell és garantir uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania i per això la Generalitat “ha fet un esforç incrementant els recursos econòmics”.

L’any passat la Generalitat va invertir a la província d’Alacant 572.839 euros per millorar l’accessibilitat als edificis públics i aquest any ha incrementat el pressupost un 65%, ja que ha passat a ser de 950.082 euros.

Beneficiaris alacantins

La Generalitat va posar en marxa aquests ajuts per millorar l’accessibilitat dels edificis públics l’any 2018 i des d’aleshores els municipis alacantins han rebut 2.879.736 euros per a aquesta finalitat.

A través de la convocatòria de 2022, l’Alqueria d’Asnar, l’Atzúbia i Murla, municipis amb un pressupost inferior a un milió d’euros, veuran finançats els seus projectes al 100% en rebre 232.819 euros.

Per la seva banda, Albatera, Benijófar, Bigastro, Cox, Rafal, Beniarbeig, Benitatxell, el Verger, Ondara, Orba, Callosa d´en Sarrià, Orxeta, Banyeres de Mariola, Onil, Mur d´Alcoi, Sax i Salines, municipis amb un pressupost entre un i deu milions d’euros, rebran 623.695 euros per finançar el 63% del cost total de les obres.

Finalment, Almoradí, Pego, Tibi, Monòver i Petrer, els ajuntaments dels quals compten amb un pressupost superior als deu milions d’euros, rebran 115.332 euros per finançar el 45% de les obres.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: