Castelló aprova la contractació de l’equipament informàtic per al Centre d’Envelliment Actiu

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous en Junta de Govern Local la contractació de l’equipament informàtic per al futur Centre d’Envelliment Actiu i Saludable, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es tracta del subministrament i instal·lació de hardware i software per a les futures instal·lacions, que oferiran 2.200 metres quadrats per a l’oci, esport, formació i cultura de les persones majors i situarà a la ciutat a l’avantguarda de les polítiques d’envelliment actiu i saludable.

Amb un pressupost global de 123.299 euros, el contracte inclou la compra i instal·lació d’ordinadors, tant de taula com portàtils, impressores MFP i 3D, tauletes i lectors d’e-book. També es contemplen, entre altres, un equip de videoconferència i un vídeo wall, que a través de les diferents pantalles tàctils permetrà a les persones usuàries interactuar, obtindre informació o submergir-se en experiències de realitat virtual.

“Amb la incorporació de tots aquests sistemes informàtics de primer nivell, el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable de Castelló reforça el seu perfil pioner i innovador i se situa també a l’avantguarda tecnològica”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco. Així mateix, el nou equipament contribueix a reduir l’escletxa digital entre les persones majors.

El futur edifici se situa en les dependències que fins ara havia albergat la Casa de la Cultura, al carrer Antonio Maura, sotmeses a una rehabilitació integral. El projecte busca convertir aquest immoble en una instal·lació única, cent per cent accessible i vertebrada per una sèrie de patis interiors que aportaran llum i ventilació natural en totes les estades. Horts urbans en el terrat, cafeteria, sala d’actes per a cent persones, sala d’exposicions, gimnàs i sala d’activitat física, zona d’estimulació sensorial, espais de lectura, serveis de perruqueria, fisioteràpia i podologia, tallers polivalents o una sala d’assajos insonoritzada són alguns dels serveis que posarà a la disposició de les persones usuàries.

El nou Centre d’Envelliment Actiu i Saludable és una de les quinze operacions impulsades a Castelló gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, EDUSI.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: