La Generalitat destina 9,29 milions d’euros a préstecs bonificats per al sector del taxi

La Generalitat ha destinat 9,29 milions d’euros a préstecs bonificats per al sector de l’taxi dins de la línia Horeca d’l’Institut Valencià de Finances (IVF), que preveu finançament per a autònoms, microempreses i pimes dels sectors de l’oci, el turisme, l’hostaleria, la restauració i altres activitats connexes. Aquesta partida suposa el 13,5% de l’import total de les operacions autoritzades, per darrere de l’39,7% corresponents a la restauració i de l’23% per als hotels i allotjaments.

Respecte a la quantia per a ajudes directes, una suma de 2,78 milions d’euros tindran aquesta consideració per al sector de l’taxi, una xifra que el situa també en tercera posició després dels 6.780.000 per a la restauració i els 3,37 milions per a hotels.

Quant als crèdits aprovats per taxistes, el nombre ascendeix a un total de 385, distribuïts de manera desigual entre les tres províncies, ja que la de València acumula 357 enfront de les 22 d’Alacant i les 6 de Castelló.

Pel que fa a la suma mitjana destinada a cada un dels préstecs bonificats, la quantitat arriba als 24.138,2 euros, dels quals 2.788 corresponen a ajudes a fons perdut.

Pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, “la Generalitat mostra, un cop més, el seu compromís inequívoc amb el sector de l’taxi de la Comunitat Valenciana amb préstecs i ajudes per pal·liar els efectes de la pandèmia sobre la seva activitat “.

“Els i les taxistes han estat un dels col·lectius més perjudicats per la situació sanitària que vivim i, per això, des del Consell s’ha considerat pertinent brindar el suport necessari perquè puguin continuar prestant un servei essencial”, ha afirmat el conseller.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: