Florida Universitària entra a formar part de la xarxa internacional ‘Aromas Itinerarium Salutis’

Florida Universitària és una de les entitats valencianes que s’ha incorporat com a membre de ‘Aromes Itinerarium Salutis’, una xarxa internacional per a la posada en valor i difusió de el patrimoni material i immaterial vinculat a les aromes. Es tracta d’un projecte d’itinerari cultural que té com a objecte d’estudi les aromes pensats com a matèria primera aplicada en el camp mèdic, cosmètic, religiós, així com culinari i artístic.

El citat projecte reconstrueix un recorregut geohistòric pels llocs representatius de el coneixement aromàtic com els apotecaris, jardins botànics i les farmàcies històriques ubicades a les diferents regions d’Europa, on el coneixement aromàtic ha estat motiu de diàleg i comparació intercultural i interreligiós des de l’antiguitat.

“Aquest projecte es presentarà a el Consell d’Europa en el mes de juliol. Part d’una investigació realitzada per María Luisa Vázquez d’aromes i pigments per fer una museïtzació presencial i virtual de la Farmàcia de l’Trastevere de Santa Maria della Scala, de al segle XVII, per ubicar-la en l’entorn de les espècies, aromes i la salut de segle XVII “, explicava la professora de Florida Universitària de la Universitat dels Majors i de l’Grau oficial en Turisme i GIHO Núria Blaya.

La finalitat última és recuperar les empremtes materials i immaterials d’aquest substrat cultural per contribuir a la formació d’una memòria històrica comuna projectada en el nostre entorn actual i, a el mateix temps, afavorir la recuperació d’antigues artesanies i el cultiu de plantes aromàtiques que han caigut en l’oblit, promovent, d’una banda, una cultura de pau i de l’altra, un desenvolupament humà sostenible en línia amb els valors que impulsa l’Institut d’Itineraris Culturals de el Consell d’Europa.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: