La Generalitat crea la Comissió interdisciplinària de Coordinació de la Salut Mental a la Comunitat Valenciana

La Generalitat crearà la Comissió interdisciplinària de Coordinació de la Salut Mental a la Comunitat Valenciana, dins del Pla de Salut Mental en què ja està treballant Sanitat i la posada en marxa de la qual està prevista “abans de finalitzar l’any”.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, després de la reunió que ha mantingut amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, per a traçar els punts més importants daquest projecte.

Susana Camarero ha explicat que la Comissió interdisciplinària de Coordinació de la Salut Mental estarà dirigida pel responsable de l’oficina de Salut Mental i Addiccions de la Conselleria de Sanitat i integrada pels directors generals i subdirectors generals especialistes en aquesta qüestió de les tres conselleries implicades , per atendre de manera “transversal” els problemes de salut mental.

L’objectiu, segons ha assenyalat, és crear un òrgan “multidisciplinar i flexible” que pugui abastar “tots els àmbits” relacionats amb aquest problema de salut i que no constitueixi un instrument “rígid i encotillat”.

Pla de Salut Mental

El Pla de Salut Mental de la Generalitat abordarà mesures d’actuació per a joves, adults i gent gran, així com línies específiques en àmbits com l’educatiu, les drogodependències, les addiccions i un pla específic de prevenció del suïcidi.

Susana Camarero, que ha assegurat que es tracta d’un “assumpte prioritari” per a l’Executiu autonòmic, ha indicat que, dins del Pla, hi haurà un apartat especial destinat a la infància i l’adolescència.

“La prevenció i cura de la salut mental de l’alumnat és fonamental”, ha continuat, i, per això, des del Consell “aquestes qüestions s’abordaran des de diferents perspectives i d’una manera global”. La pandèmia ha posat sobre la taula la importància d‟aquest tema i els centres educatius no poden romandre aliens”.

Per això, els primers passos aniran orientats a dissenyar un Pla, principalment a Secundària, Batxillerat i FP, de la mà de professionals de la sanitat, “que són els més idonis per detectar possibles problemes i corregir-los”.

Segons ha assegurat Camarero, ja estan en marxa les mesures necessàries per incrementar el nombre de psicòlegs i psicòlogues als hospitals i incorporar professionals especialitzats a les plantilles de les escoles.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: