La Generalitat connecta l’estació de Bailén amb el canó de vianants de la Línia 10 de Metrovalencia

La Generalitat segueix avançant en les obres de la connexió de vianants que unirà l’estació de Bailén amb la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) i que permetran enllaçar la nova línia amb la resta de la xarxa de Metrovalencia, a través de la Línia 7 ( Marítim Serradora-Torrent Avinguda).

En concret, s’ha enderrocat la paret que fins ara separava la pròpia estació de l’canó de vianants per enllaçar els 25 nous metres subterranis construïts amb l’accés de vianants de 125 metres en desús a la Gran Via de les Germanies, paral·lel a què sí que està en servei a l’altra banda del carrer.

Quan les obres de l’canó vianants estiguin finalitzades, es procedirà a col·locar una vidriera que separarà les instal·lacions de FGV a Bailén de la part de vianants que podran utilitzar els vianants que no accedeixin a Metrovalencia. Per això, a més, serà necessari modificar lleugerament la ubicació de la línia de validació de l’estació.

Els treballs, que duraran fins a mitjans de novembre i que tindran una afecció mínima per a les persones usuàries, formen part de les obres de l’tram subterrani de la Línia 10 i tenen com a objectiu integrar aquest nou traçat amb el conjunt de la xarxa.

Canó de Xàtiva

A més de l’canó de vianants de Bailén, la Generalitat també va a construir una altra connexió subterrània que enllaçarà les estacions d’Alacant i Xàtiva i que, per tant, permetrà una connexió ràpida i fluïda dels viatgers i viatgeres per fer el transbord de la Línia 10 amb les Línies 3, 5 i 9 de Metrovalencia.

La longitud d’aquesta nova infraestructura projectada és de 250 metres i suposarà una inversió de 22 milions d’euros. Aquest túnel de vianants unirà els vestíbuls de les dues estacions i comptarà amb escales mecàniques i d’obra, així com ascensor accessible per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

línia 10

La Línia 10, un cop completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i els Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través de el programa operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: