La Generalitat col·laborarà amb el Consolat d’Ucraïna per facilitar el registre de les persones procedents d’aquest país que arriben a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acordat amb el cònsol honorari d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, establir una línia de col·laboració per facilitar el registre consular de les persones que arriben a la Comunitat Valenciana fugint de la guerra.

Així ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut al Palau de la Generalitat amb el representant diplomàtic, en què també ha participat el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

El president ha subratllat que la Generalitat es coordinarà amb les autoritats consulars per facilitar aquest registre i que ho farà especialment a les comarques amb més presència de persones que provenen d’Ucraïna.

Tal com ha subratllat, el tràmit burocràtic del registre consular és important perquè les facilitats d’integració i les prestacions assistencials de tota mena, entre les quals les de caràcter sanitari, educatiu i laboral, arribin als que la necessiten. Per això, ha considerat prioritari coordinar esforços en aquesta direcció.

“Hi ha molts recursos disponibles, però hem de tenir aquesta connexió, que aquesta xarxa sigui potent” i que la comunicació es produeixi perquè “poguin arribar a les famílies”, ha assenyalat el president.

Puig ha garantit que la Generalitat continuarà treballant permanentment per donar la màxima atenció a les persones que vénen a la Comunitat i ha destacat també “l’esforç extraordinari” que està realitzant el Consolat en aquest sentit.

El responsable de la Generalitat ha assenyalat a més que el caràcter solidari de la Comunitat Valenciana s’aprecia a tota l’ajuda humanitària que s’està aportant per enviar a la zona i que es canalitza a través dels centres logístics habilitats a les tres províncies.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: