La Generalitat avança en l’execució de l’Anell Verd Metropolità amb la licitació del tram Sedaví-Picanya

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està en procés d’avaluació de les propostes presentades a la licitació de les obres del Tram II de l’Anell Verd Metropolità de València que discorre al llarg de 5,62 quilòmetres per l´Horta Sud, entre els termes municipals de Sedaví, València i Paiporta, i que té un pressupost de 3,9 milions d’euros,

Aquest tram s’inicia en la connexió amb el Tram 1 Pinedo-Sedaví i inclou tres noves estructures per salvar altres infraestructures: una passarel·la sobre l’autovia V-31, la coneguda Pista de Silla; un pas sota la CV-400 i una altra passarel·la sobre les vies de FGV, paral·lela al pont de la CV-407 a l’entorn de les instal·lacions de la línia de metro de València Sud.

Al llarg de l’itinerari ciclopeatonal es crearan àrees de descans, que disposaran de mobiliari urbà (bancs, aparcaments, panells informatius, etc.), així com d’arbrat i altres espècies vegetals autòctones.

Aquest tram de l’Anell Verd serà una via de comunicació sostenible entre l’Horta Sud i el front litoral que permetrà la connexió ciclopeatonal segura entre les poblacions en eliminar les barreres que les infraestructures viàries i ferroviàries suposen per a vianants i ciclistes.

Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea-Next GenerationEU, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) pels fons MRR (Mecanisme de Recuperació i Resiliència).

Anell Verd Metropolità

L’Anell Verd Metropolità és un corredor circular de més de 56 km, destinat a vianants i ciclistes, que travessarà les comarques de l´Horta de València.

Actualment, ja s’han habilitat més de 26 quilòmetres, prop del 50% d’aquest gran cinturó ciclopeatonal que comunicarà l’horta de València amb el mar i connectarà l’àrea metropolitana amb camins històrics i naturals, a més de recórrer els parcs naturals del Túria i de l’Albufera i altres infraestructures verdes i bens culturals.

Per executar-lo, s’ha dividit en diferents trams. Així, ja està finalitzat el Tram III: Picanya-Alaquàs que s’inicien a la intersecció de la CV-407 a Picanya i discorre cap a l’oest pel carril-bici existent. Les obres han tingut una inversió de més de 1,3 milions d?euros. Aquest tram inclou, entre altres aspectes destacables, àrees de descans i la posada en valor la rambla del Poyo.

També estan finalitzats i en servei els trams VI Moncada-Meliana de 6,6 quilòmetres, VII Meliana-Port Saplaya de 5,8 quilòmetres i l’IX Sèquia de Vera-Pinedo, de 8,3 quilòmetres.

Pel que fa al tram IV, Aldaia-Quart de Poblet, està en execució. Amb un pressupost de més de 2,1 milions d’euros, s’inicia al terme municipal d’Aldaia i travessa Quart de Poblet fins al Parc Fluvial del Túria, on comença el tram V que es troba en procés d’adjudicació.

El tram V amb una longitud de 10,9 quilòmetres enllaçarà Quart de Poblet amb Massarrojos. Per acabar, està en procés de redacció el projecte del tram VIII que amb 4 quilòmetres enllaçarà Port Saplaya amb la Séquia de Vera.

Les obres de l’Anell Verd Metropolità de València estan cofinançades per la Generalitat i els fons de la Unió Europea

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: