Barrachina exigeix que “els agricultors no paguin la factura elèctrica quan no reguin”

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, ha exigit avui a Sánchez que “els agricultors no paguin la factura elèctrica quan no reguin. És necessari contemplar la possibilitat de disposar de dues potències diferents al llarg de 12 mesos, en funció de la necessitat de subministrament per a aquesta activitat a cada moment de l’any”.

Barrachina ha denunciat que “el camp valencià no pot fer front a aquest increment dels costos ja que les factures dels regants s’han incrementat de manera desmesurada duplicant a les de l’exercici anterior, pels mateixos regs, cosa que els obliga en molts casos a renunciar a regar els camps”.

Així, el portaveu adjunt ha explicat que el GPP ha presentat una iniciativa en què s’insta el Govern de Sánchez a complir el que estava previst el març del 2018 quan governava el PP i que desenvolupin el reglament perquè els regants puguin disposar de dues potències elèctriques diferents. Aquesta mesura afavoreix la competitivitat de les explotacions agràries al nostre país. Sánchez trigarà menys a aprovar l’indult a Griñán que aquesta doble tarifa elèctrica per als nostres agricultors”.

“Hi ha àmbits econòmics, com l’agricultura vinculada al regadiu, que es consideren especialment perjudicats per la nova regulació, ja que s’incrementen els períodes més cars i es redueixen els més barats precisament en els moments en què els cultius necessiten els regs. A més, la brevetat dels horaris que podrien resultar menys cars fa impossible que els pagesos puguin acumular els regs per optimitzar la despesa”, ha explicat.

En aquest sentit, Barrachina ha afirmat que “cal posar en marxa un model de tarifació favorable i adaptat a les especials característiques del sector agroalimentari espanyol per incentivar la incorporació de joves i assegurar la rendibilitat de l’activitat econòmica a ell vinculada, com motor fonamental de l’economia del medi rural”.

Barrachina ha explicat que “és urgent que s’adoptin les mesures necessàries per evitar increments de facturació elèctrica mentre s’aprova la nova normativa i es potenciï la implantació d’energies renovables al món rural com a mecanisme de reducció d’emissions, estalvi de costos i, per tant, complement dels ingressos dels agricultors i ramaders”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: