La Generalitat augmenta un 13% la inversió a ports i costes de Castelló fins als 3,5 milions d’euros

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat en la visita al port de Benicarló que, en els Pressupostos de 2023, “la Generalitat ha augmentat un 13% la inversió en ports i costes de Castelló fins als 3 ,5 milions d?euros”.

Acompanyada per l’alcaldessa, Xaro Miralles, i per la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, la consellera ha subratllat que “en els pressupostos de la Conselleria per al 2023 hi ha consignats per a la província de Castelló 33,5 milions d’euros, l’11% del total del pressupost de tot el departament i que en resulta una quantitat molt equilibrada amb el pes poblacional de la província”.

Així mateix, Torró ha ressaltat que el seu departament “invertirà en global més de 4 milions dʻeuros en lʻadequació del litoral de Benicarló i en fer més transitable gran part de lʻentorn costaner”.

Per a la consellera, “les actuacions que hi ha programades faran que els veïns i veïnes de la zona i els molts turistes que la visiten puguin gaudir completament de tots els espais que ofereix la ciutat”.

Així, Rebeca Torró ha explicat que la Conselleria procedirà a la renovació integral del passeig marítim per “donar als vianants més protagonisme a més de dur a terme l’adequació de casetes del Port de Benicarló”. Aquestes dues actuacions tindran una inversió de 2,7 milions d’euros.

Segons la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, “el port de Benicarló és una peça clau en el desenvolupament econòmic de la localitat i de tota la província i amb la rehabilitació integral del passeig marítim, aconseguirem convertir el port en un carrer més de la localitat, ho obrim a la ciutat ia tota la ciutadania i resituem les casetes al llarg d’aquest traçat”.

A més, amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, es duran a terme dues actuacions més al terme de la costa, a la zona platja del Surrac ia la platja Mar Xica, “amb l’objectiu de fer completament accessibles les platges i cales del municipi”, ha apuntat Torró.

Aquestes obres s’emmarquen al Pla d’Actuacions a la Costa i gaudiu de la ribera del mar (PACMAR30), que té una clara orientació mediambiental i paisatgística.

Per part seva, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha ressaltat la importància d’un espai com el passeig marítim i la façana litoral i com les inversions de la Generalitat contribuiran a millorar la imatge de la localitat.

A més, ha posat en valor les cassets al costat del port que “necessiten de les actuacions de condicionament” i ha agraït la inversió de la Generalitat per millorar l’accessibilitat a les diferents platges de la localitat i la configuració de la façana litoral que contribuirà que els veïns i veïnes puguin gaudir de tots els espais urbans”.

Platja del Surrac

En la millora de l’accessibilitat de la platja del Surrac destaca la creació d’un mirador a nivell diferent des d’on es pot albirar fins a les Illes Columbretes. També s´adequarà una àrea estadal enjardinada, amb zones de descans i de pícnic, així com camins per a la integració d´itineraris ciclistes i de vianants d´aproximadament de 4.000 m2.

De la mateixa manera, es condicionarà una zona recreativa incloent un tobogan de vessant, es millorarà l’accessibilitat del Camí de la Fossa del Pastor i els camins Fossa del Pastor i Camí d’Aiguadoliva, que al tram que limita amb la parcel·la s’integra a la ruta Eurovel 8 de la xarxa ciclista europea de 70.000 km de longitud i que recorre 11 països.

Platja de la Mar de Xica

Pel que fa a l’equipament i la millora de l’accessibilitat a la platja de la Mar de Xica al costat del Port de Benicarló, destaca la creació d’una zona d’estada per a ciclistes i vianants, així com aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i una zona de estada amb taules de pícnic.

Igualment està prevista una zona d’esbarjo, amb jocs infantils i biosaludables, calistènia, etc. La parcel·la queda enllaçada per tres sendes de vianants que connecten totes les zones a través d’un Domo.

Nou passeig i casetes de pescadors

Al Port de Benicarló es durà a terme la construcció d’un nou passeig que el connecti amb la Platja del Morrongo i la rampa d’accés del qual garanteixi l’accessibilitat. Es donarà uniformitat al paviment al passeig i la vorera d’accés a les casetes i es renovaran les instal·lacions portuàries, amb la construcció d’unes casetes noves de pescadors.

També es procedirà a la instal·lació de fanals d’il·luminació per al passeig i el vial contigu, mobiliari urbà, i la construcció de pèrgoles que proporcionin zones d’ombra al llarg del nou passeig.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: