La Generalitat atén 10.531 dones víctimes de violència de gènere a les oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte el 2022

La Generalitat ha atès un total de 10.531 dones víctimes de violència masclista a la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) durant el període comprès entre el gener i el setembre d’aquest any. Una xifra que, tal com ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo revela que la violència contra les dones és la primera causa que atén aquesta xarxa.

En aquestes oficines esteses a tots els partits judicials de la Comunitat Valenciana, el nombre total de dones assistides per algun delicte des del 2018 ascendeix a 81.379. D’aquestes, més de la meitat gairebé el 68% eren dones víctimes de la violència de gènere.

La consellera, en relació amb aquestes dades, ha assegurat que “el nombre d´assistències evidencia que les víctimes recorren a aquesta xarxa per buscar protecció, especialment quan són víctimes del terrorisme masclista”. Per tant, “es confirma que calia apostar per la implantació d’aquesta xarxa al llarg del nostre territori”.

Bravo també ha detallat que la Comunitat Valenciana és un referent en atenció a les víctimes del delicte. “Som l’autonomia amb més oficines. Gràcies a l’acció d’aquest Consell, hem passat de 17 oficines el 2015 a 37 oficines actualment”.

El caràcter multidisciplinari dels equips de l’OAVD facilita a les víctimes no només els recursos necessaris per garantir-ne la seguretat, sinó també assistència integral i especialitzada.

A més d´oferir assistència lletrada, la xarxa d´oficines proporciona assessorament psicològic i social. Per assegurar aquesta atenció individualitzada i integrada, Bravo ha explicat que “la Generalitat ha incrementat el personal considerablement. El 2022, vam arribar als 195 llocs de treball amb professionals de la psicologia, treball social i dret”.

La Comunitat, referent en protecció de víctimes

En la lluita contra la violència masclista, la Generalitat també ha posat en marxa tres Oficines de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere: a València, Castelló i Alacant, aquesta darrera inaugurada aquesta mateixa setmana. Aquestes oficines ofereixen atenció especialitzada a les víctimes de violència de gènere i les acompanyen durant tot el procés.

Les oficines de València i Castelló han atès un total de 2.872 dones víctimes de violència masclista. Bravo ha recordat que “la Comunitat Valenciana és l´única autonomia que compta amb aquest servei i som pioners i referents en la protecció a les víctimes”. “En aquesta línia, continuem destinant recursos a la lluita contra la violència cap a les dones”.

Els Pressupostos de la Generalitat del 2023 recullen 23,6 milions a la lluita contra la violència masclista que suposa una inversió diària de gairebé 65.000 euros”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: