La Generalitat adquireix l’immoble que albergarà el primer hospital de dia infantojuvenil de Salut Mental d’Alacant

La Generalitat ha formalitzat la compra d’un immoble en el qual se situarà el primer hospital de dia infantojuvenil de Salut Mental d’Alacant.

En concret, la compra s’ha realitzat per un import d’1.537.928,15 euros i es tracta d’una parcel·la de 4.143 m² situada al carrer Llar Provincial número 10 en la qual existeixen tres edificis que ja estan adaptats, ja que van albergar una clínica de tractament de trastorns de la conducta i alcoholisme, drogodependència i unitat de desintoxicació hospitalària.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha explicat que aquest immoble “reuneix les condicions necessàries perquè puga començar a funcionar en el mes vinent de maig, ja que està preparat perquè es puga posar en marxa de manera immediata i puga integrar-se en la xarxa de salut mental de la Conselleria de Sanitat”.

Arcadi España ha indicat que amb aquesta compra es posa en relleu “el compromís del Consell per millorar els serveis públics fonamentals de la ciutadania alacantina i el propòsit de destinar més recursos i inversions a reforçar el sistema públic de salut, i així que qualsevol persona puga accedir a la sanitat pública”.

Per part seua, el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha destacat “la importància que tindrà la posada en marxa d’aquest recurs assistencial per a la població infantil i juvenil que requereix d’atenció en salut mental”.

De fet, el conseller ha afegit que des de Sanitat “s’està duent a terme un important esforç per a incrementar els recursos de salut mental, no sols la xarxa d’infraestructures sinó també la dotació dels recursos humans, la qual cosa ens permetrà garantir una atenció integral i més personalitzada a les persones que pateixen algun tipus de patologia relacionada amb la salut mental”.

En aquesta mena de centres, contemplats en el Pla de Salut Mental de la Conselleria de Sanitat, els menors romanen hospitalitzats al llarg del dia (no pernocten), estan escolaritzats i participen en activitats terapèutiques amb personal especialitzat.

La Conselleria de Sanitat ha programat la posada en marxa d’un total de 9 centres d’aquestes característiques. Els tres primers tenen 30 places cadascun i se situen a Picanya, Alacant i Castelló de la Plana, on les gestions per a adquirir l’immoble estan ja molt avançades.

Noves 259 places per a treballadors de Salut Mental

A més dels tres hospitals de dia, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha creat 259 noves places per a treballadors de Salut Mental en el marc del procés de creació de 6.000 places estructurals noves, el major increment de plantilla que s’ha escomés en la història del sistema valencià de salut.

D’aquestes 259 places, 70 s’han destinat a impulsar el pla de xoc d’atenció infantojuvenil que contempla, a més de la creació dels tres hospitals de dia (un per província), i l’organització d’equips comunitaris per a reforçar les Unitats de Salut Mental infantojuvenil en la resta de departaments de salut.

A més d’aquestes iniciatives, s’estan realitzant unes altres com la col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a la millora de l’acompanyament emocional i de Salut Mental de l’alumnat, la detecció precoç de patologies i la posada a punt de protocols, pautes i mesures de suport, així com dels plans terapèutics específics per a l’alumnat amb problemes mentals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: