La Generalitat adjudica per 48,6 milions d’euros les obres de renovació de senyalització i ATP dels trams de via única de les línies 1 i 2 de Metrovalencia

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat el contracte per a la ‘Redacció de projecte i execució de les obres per a la renovació del sistema de senyalització i ATP (Automatic Train Protectió) als trams de via única de les Línies 1 i 2 de Metrovalència’.

L’adjudicatària és la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Siemens Automation, SAU Siemens Rail Automation SAU i Nertus Manteniment Ferroviari i Serveis SA, el valor del contracte és de 48.693.773,74 euros, IVA inclòs i el termini d’execució de les obres de 30 mesos.

Els treballs a què es refereix el plec afecten els trams Bétera-Seminari CEU i Col·legi El Vedat-Castelló, ambdós de la Línia 1 (Bétera-Castelló); i al tram Llíria-Paterna, de Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda). Actualment, aquests recorreguts es troben protegits pel sistema FAP (Frenado Automático Puntual).

Aquesta actuació contempla l’elaboració de tots els estudis i càlculs necessaris per al desenvolupament del projecte constructiu previ a l’execució de les obres, amb tots els annexos necessaris perquè la solució ofertada quedi completament definida.

A més, s’hi inclou el desenvolupament de tota la documentació complementària que, sense formar part de la definició dels sistemes a implantar, és necessària per a la implantació eficaç i segura de les instal·lacions tenint en compte el Cicle de Vida del sistema conjunt (Ref. UNE EN 50126:2018) i Gestió RAMS durant les fases de Projecte i Obra, incloent-hi la contractació d’un Avaluador Independent de Seguretat.

La proposta recull també el desenvolupament dels plans de manteniment preventiu i correctiu per a tots els sistemes i equips i la recollida de materials i equips i el desenvolupament d’aplicacions programari necessari per a la implantació dels sistemes.

A la fase d’execució s’inclou el desmantellament dels equips existents, que seran reemplaçats per les noves instal·lacions, i l’execució de treballs d’obra civil complementària.

La instal·lació dels nous equips comprèn el complet connexió i desenvolupament de tots aquells interfícies necessaris per al correcte funcionament d’aquests (ja que hauran de quedar completament integrats al sistema de transport, particularment pel que fa al material mòbil), així com la preparació i desenvolupament de totes les proves de fàbrica i de sistemes.

Aquesta actuació incorpora també cursos de formació sobre els nous sistemes per al personal de FGV i el lliurament de documentació sobre els sistemes que es posaran en servei.

Amb antelació a la posada en marxa s’ha previst el desenvolupament dels treballs necessaris per a l’execució de les fases provisionals i les fases parcials de posada en servei, incloent-hi les proves per a cadascuna; la preparació i el desenvolupament d’aquestes proves; i el subministrament de recanvis i garantia/manteniment.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: