La Generalitat acorda amb el CDTM de Munic que més de 200 empreses alemanyes coneguin l’ecosistema innovador de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana ha acordat amb el Centre for Digital Technology and Management (CDTM) de Munic que més de 200 empreses alemanyes sorgides d’aquest centre, “coneguin l’ecosistema productiu de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’atreure inversions al sector tecnològic i innovador , que s’uneixin a les inversions industrials que estan arribant al nostre territori”, ha assenyalat el director general de Coordinació de l’Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos.
El CDTM és un centre públic de formació en innovació i emprenedoria amb seu a Munic impulsat per dues de les seves principals universitats. Aquest organisme ha elegit València, després d’un procés de selecció competitiu, per allotjar-hi la primera seu que obrirà fora d’Alemanya.
“El CDTM ja està fent els seus primers passos a València. En aquests moments, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV) estan seleccionant els primers alumnes que formaran part del programa d’estudis, considerat un dels més competitius a nivell mundial, amb una taxa d’admissió inferior al 5%”, ha explicat Poyatos.
7 unicorns
Des de la seu del CDTM a Munic han sortit més de 240 empreses per un valor de 4.100 milions d’euros, que només l’últim any han captat més de 1.000 milions d’inversió tecnològica, cosa que suposa al voltant d’un 11% de tot el capital risc aixecat a Alemanya.
Entre les start-ups creades per exalumnes al CDTM hi ha a més 7 unicorns (companyies creades fa menys de deu anys que, sense cotitzar a la borsa ni haver estat adquirides per un tercer, aconsegueixen un valor de 1.000 milions de dòlars a nivell mundial ), com a Personi o Trade Republic. Així mateix, compta amb casos d’èxit com el de pre.size, una start-up d’intel·ligència artificial adquirida l’any passat per Meta (Facebook)
“El CDTM és un cas clar d‟èxit de l‟economia alemanya, que ara s‟exporta a la Comunitat Valenciana. Empreses sorgides d’aquest centre tindran l’oportunitat de conèixer el nostre territori i valorar-ne les possibilitats. Això és molt important perquè ens ajuda a consolidar el doble objectiu del nou model d’economia valenciana que perseguim, per una banda inversions tecnològiques i d’innovació, unides a grans inversions industrials com la Volkswagen, Ford i BP”, ha apuntat Poyatos.
“A més, això ens permet estrènyer llaços amb l’economia alemanya, cosa que també a nivell internacional ens prestigia i ens posiciona i ens facilitarà ser capaços de captar noves inversions, tant d’empreses alemanyes com d’altres empreses internacionals”, ha assenyalat el director general de Coordinació de lacció de govern.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: