La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA celebra de manera virtual el seu acte de graduació

“Aquest és un acte que ens feia molta il·lusió perquè significa el final d’una etapa i l’inici d’una altra, el repàs als nostres anys d’estudi i el comiat als companys amb els que hem compartit tants moments”, explica Áurea Martínez no sense certa nostàlgia. Aquesta recentment graduada en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) és una de les protagonistes de l’singular acte de graduació que ha organitzat la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant per a celebrar “d’una forma diferent la finalització dels nostres estudis” .

“L’alumnat acabat de titular mereix que es rendeixi tribut al seu esforç i als el de les seves famílies. Finalitzar els estudis universitaris constitueix una crucial transició vital per a la qual ritu no podíem renunciar, sobretot en unes circumstàncies tan excepcionals com les dels últims mesos. Hem ideat una fórmula innovadora per dir-los que la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials va ser sempre la seva llar. I que, indeleblement, els acompanyarem ja que formaran sempre part del que som i volem ser “, afirma amb rotunditat el degà Raúl Ruiz Callado, impulsor i organitzador, juntament amb el conjunt de l’equip directiu i administratiu de la facultat, d’un acte de graduació que, sent virtual, no ha restat ni una mica al seu objectiu i essència.

La construcció d’aquest espai de celebració no presencial es va iniciar amb l’enviament de la beca de graduació, acompanyada d’una carta, a l’estudiantat de grau i màster que va finalitzar els seus estudis en el passat curs 2019-20. Se’ls animava, tal com explica el degà, a sumar-se a aquesta iniciativa enviant imatges que poguessin ser compartides a través del web i les xarxes socials de la Facultat. A més, de forma paral·lela, i “amb la inestimable i molt professional ajuda de el Taller d’Imatge de la Universitat d’Alacant” es van realitzar una sèrie de vídeos en què una persona graduada, representant de cadascuna de les titulacions, difonia el seu emotiu discurs o missatge de clausura d’una apassionant etapa formativa.

“Estem realment satisfets tant de l’resultat com de el procés, l’acollida a la iniciativa ha estat molt bona”, explica María Elena Fabregat, coordinadora de Relacions Institucionals, Innovació Educativa i Polítiques d’Igualtat de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, per a qui és molt important transmetre el missatge que “encara que les circumstàncies siguin difícils no hem de paralitzar-nos, hem de continuar treballant, buscant solucions imaginatives com aquesta en un període tan excepcional”. Fabregat emfatitza en el gran esforç organitzatiu “que ha valgut la pena ja que s’ha aconseguit construir, col·laborativament, un espai atemporal de celebració”.

“Som conscients de la preferència majoritària de comptar, i gaudir, amb un acte de graduació presencial, però la sense precedents crítica situació que vivim impel·leix la recerca d’alternatives útils que ens ajudin a millorar”, afirma el degà. Aquesta percepció la confirma un dels estudiants acabats de graduar, Marc Fuster, de l’Màster Universitari en Direcció i Planificació de l’Turisme: “A mi, com crec que a tots, ens hagués agradat poder celebrar-ho de la forma clàssica, però no ha pogut ser i la Universitat d’Alacant ha fet un veritable esforç perquè tinguem aquest recordo que, a més, va a romandre per sempre “.

La celebració virtual de l’acte de graduació de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials posseeix, entre d’altres, l’avantatge que es pot dilatar en el temps, de fet continua duent-se a terme a través de les aportacions dels titulats de el curs 2019-2020 . “Hem creat un precedent que reflecteix fidelment les transformacions associades a l’actual situació sociosanitària, on ha resultat imprescindible substituir i complementar la presencialitat en els nostres actes i esdeveniments socials”, subratlla Raúl Ruiz Callado, “encara que esperem no sigui obligatori realitzar l’acte de graduació d’aquesta manera en la seva pròxima edició “.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: