Calp organitza una jornada per posicionar-se com a destinació de turisme esportiu

La Seu Universitària Casa Nova ha acollit avui la presentació de l’esdeveniment “Sport Tourism Focus Calp 2021”, una trobada que tindrà lloc tant presencialment com per streaming i que debatrà les possibilitats de l’turisme esportiu com a dinamitzador de l’economia després de la pandèmia. La jornada està organitzada pel Departament de Turisme de l’Ajuntament de Calp, la Seu Universitària Casa Nova de Calp, la Universitat d’Alacant, l’Associació de Turisme Esportiu Costa Blanca i el Patronat Provincial de Turisme.

L’esdeveniment se celebrarà el 7 de maig i comptarà amb quatre ponències i dues taules rodones. Així els assistents podran escoltar Fabián Quesada, director de l’Associació de l’Esport Espanyol amb la ponència “El turisme esportiu com a element dinamitzador del territori”, a Jacobo Suárez de Goodlife Consultors amb “Elaboració d’un Pla Estratègic per al posicionament d’una destinació referent en turisme esportiu “, a Antonio Bolaños Ex CEO de Volvo Ocean Race i professor a IMEP amb” Els ODS en el turisme esportiu “ja Matias Ximelis director comercial i cofundador de Cycling friendly amb” Noves tendències innovadores en cicloturisme “.

A més es celebraran dues taules rodones amb els títols “Calp destinació turística esportiva” i “El mercat dels esdeveniments de cicloturisme i el seu impacte econòmic” que comptaran amb diversos participants locals i provincials. A més la jornada finalitzarà amb la presentació de curs “Creació i gestió d’empreses de turisme esportiu”.

A la presentació d’avui el regidor de turisme, Paco Avargues, ha assenyalat que “aquesta jornada servirà per posicionar Calp com a destinació segur de turisme esportiu, una cosa clau per reactivar l’economia després de la pandèmia”.

Per la seva banda el professor de la UA, José Antonio Pérez Turpin, ha destacat el potencial de Calp per les seves infraestructures esportives, geografia i climatologia com a destí esportiu “A Calp es poden practicar 27 modalitats esportives olímpiques, és un privilegi i un model de destinació esportiu “.

El president de l’Associació de Turisme Esportiu a Alacant, Francisco Fresno, ha apuntat que “la indústria de l’esport i el turisme seran claus en la reactivació econòmica i és un orgull presentar aquest esdeveniment que aspira a tenir continuïtat en el temps”.

La Vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, ha assenyalat en la seva intervenció que “Calp compta amb un extraordinari potencial per a la indústria de l’oci i el turisme, els experts assenyalen que les destinacions que tradicionalment han basat la seva oferta al” sol i platja “han de reconvertir-per oferir altres valors, i Calp està en aquesta línia de convertir-se en una destinació segura i ser un important centre de al sud d’Europa capaç de liderar esdeveniments de turisme esportiu”.

Finalment l’alcaldessa, Anna Sala, ha donat les gràcies a totes les entitats i persones involucrades en l’organització d’aquest esdeveniment i ha afegit que “parlar de turisme esportiu és parlar de Calp, aquí tots els anys vénen equips per realitzar les seves pretemporades, vam reunir les condicions geogràfiques i climatològiques ideals per a la pràctica de nombroses modalitats esportives “.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: