La Diputació d’Alacant injecta més de 6 milions d’euros en el Mitjà Vinalopó per fer front a la crisi del Covid

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha desplaçat aquest matí a la localitat d’Elda per mantenir una trobada de treball amb el seu alcalde, Rubén Alfaro, i saludar la corporació municipal. L’objectiu de la reunió ha estat el d’abordar les inversions extraordinàries de la institució provincial al municipi ia la comarca de l’Mig Vinalopó, unes ajudes que superen els 6 milions d’euros per fer front a les necessitats generades per la crisi de l’Covid.

D’aquest muntant extraordinari, la Diputació invertirà 1.109.459 euros a la ciutat d’Elda per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica de la pandèmia, fent especial assistència als sectors més afectats, com són l’hostaleria i l’oci, i atenent les necessitats socials que la pandèmia ha provocat.

En aquesta línia, el Pla + A prop deixa al municipi prop de 300.000 euros, mentre que el Pla Resistir compta amb una aportació provincial per a la localitat de 276.485 euros. Autònoms i pimes disposen de 268.225 euros, mentre que per a ajudes socials es contempla una quantia institucional de 268.439 euros.

“Els plans de la Diputació per lluitar contra el Covid suposen una inversió de més d’1,1 milió d’euros a la ciutat d’Elda i de 6 milions en tota la comarca”, ha ressaltat Mazón, qui ha afegit que es tracta de la “ajuda extraordinària més important de totes les que ha realitzat la institució provincial en els últims anys a causa de que aquesta situació tan complicada així ho requereix”.

Mazón, acompanyat per l’alcalde, així com per la diputada de Serveis Socials, Mª Carmen Jover, i pel regidor i diputat provincial, José Antonio Amat, ha repassat, a més, la injecció econòmica que la Diputació ha activat al Vinalopó Mitjà per donar suport als ajuntaments en la reactivació economia de la zona.

Els més de 6 milions que es reparteixen a la comarca inclouen 3.131.118 euros de el Pla + A prop, altres 1.043.195 euros per a ajudes a autònoms, pimes i professionals, així com 923.539 euros d’el Pla Resistir. Amb una quantia similar d’936.476 euros, la institució dóna cobertura a les necessitats socials derivades de la situació sanitària actual.

En aquest sentit, el president de la Diputació d’Alacant ha apuntat que és el moment de fer “un esforç especial i d’utilitzar els nostres recursos per ajudar els ajuntaments a reactivar el comerç, l’hostaleria, l’oci i les empreses locals, com la de l’calçat “.

A aquestes ajudes extraordinàries seva sumen altres de caràcter ordinari que es concreten en prop d’un milió d’euros de el Pla Planifica de la Diputació per a la reforma integral de l’eix format per les avingudes Alfons XIII, de les Olimpíades i Filipines, així com 70.000 euros de l’ Pla + Esports per finançar a el 100% la remodelació d’instal·lacions esportives de la localitat.

L’alcalde ha agraït l ‘ “important esforç” de la Diputació per a la posada en marxa de totes aquestes ajudes que exerceixen de “escut social”, a el temps que ha avançat que l’ha traslladat al president els projectes de la ciutat a mig i llarg termini , entre els quals destaca el Pla Estratègic per al qual ha sol·licitat suport de la Diputació, ja que perfila el futur del municipi per als propers deu anys.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: