Costa Blanca arrenca amb 10 milions d’euros el major pla d’ajudes de la seva història per al sector turístic de la província d’Alacant

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha donat a conèixer aquest matí el ‘Pla d’Ajudes per al sector turístic de la Costa Blanca’, un programa inversor que arrenca amb 10 milions d’euros i que es converteix en la major aportació econòmica de la història de l’Patronat Costa Blanca a entitats, associacions i municipis de la província.

Aquesta estratègia oberta, amb capacitat d’adaptació i que podrà incrementar la seva quantia al llarg de l’any amb les corresponents modificacions de crèdit, sorgeix de la necessitat de reactivar a el sector que més ocupació i PIB genera a la província i que més ha patit les conseqüències derivades de la pandèmia de Covid.

Així ho ha explicat Mazón durant la seva intervenció des de la Sala de Conferències de l’ADDA, on ha destacat l ‘ “excel·lència” dels professionals que l’integren i la urgència de “donar suport a tot un col·lectiu que exercirà de motor de recuperació econòmica de la nostra província” .

El també president del Patronat Provincial de Turisme ha concretat que aquest pla “quintuplica l’aportació que mai hàgim destinat a un programa d’ajudes”, un fet que respon a “una estratègia clara de promoció de la nostra marca turística per ajudar un sector que porta arrossegant les conseqüències d’aquesta crisi durant un any i als autònoms, associacions, empreses i pimes hem d’atendre econòmicament per reactivar la seva activitat i recuperar als turistes nacionals i internacionals “, ha sentenciat Mazón.

TEN és el nom d’aquest pla les sigles representen diversos significats: deu en anglès, fent referència a la quantia de milions invertits; també com la manera imperatiu de l’verb tenir en relació a l’aportació directa que porta a terme l’organisme autònom i, finalment, com l’acrònim de més Turisme, més Empresa i més necessari, més -TEN-.

El programa s’estructura al voltant de cinc grans blocs, segons es destini l’aportació a el sector privat, municipis, projectes singulars, hostaleria i associacions. La primera via es dirigeix ​​cap al sector privat amb una injecció de sis milions d’euros per a empreses, pimes i autònoms. Aquesta línia s’organitzarà mitjançant els propis ajuntaments, que comptaran amb una assignació per criteri poblacional i seran els que publiquin la seva pròpia convocatòria perquè els receptors de el sector turístic de cadascuna de les 141 localitats puguin concórrer. Podran ser objecte d’ajuda en aquest apartat les despeses ordinàries d’empreses l’activitat es enclavament en el lleure i l’hostaleria, l’allotjament reglat, les agències de viatge, les guies i el turisme actiu.

El segon apartat beneficiarà els municipis turístics amb una quantia de 1.089.000 euros. Aquest reforç s’emmarca dins de la cooperació entre el Patronat Costa Blanca i Turisme Comunitat Valenciana mitjançant la participació de l’ens turístic provincial en el ‘Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics’ de 2021. L’excel·lència en el servei, la qualitat de l’oferta i la complementarietat de la mateixa prioritzen aquesta aportació a les localitats de la Costa Blanca.

El tercer element de el pla fa referència a les ajudes directes per projectes singulars d’associacions i ajuntaments, dotades amb 624.000 euros, mentre que el quart eix, amb 300.000 euros, acompanyarà l’hostaleria i l’oci en un estudi d’impacte econòmic sobre el Covid . La finalitat és sufragar, atenent les demandes de l’Associació de Restaurants d’Alacant, un Pla Estratègic de Reconstrucció, un Pla d’Acompanyament a l’Hostaler i una campanya de promoció.

Finalment, la cinquena fase d’aquesta estratègia se centrarà en les associacions turístiques municipals i supramunicipals que disposaran d’1.350.000 euros per a activitats que fomentin esdeveniments culturals, esportius i musicals, amb protocols segurs anti Covid, així com accions gastronòmiques, de sostenibilitat o energies netes.

L’acte, conduït pel director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo, ha comptat amb la presència física (50 persones) i virtual (més d’un centenar) d’un nodrit grup d’alcaldes, autònoms, hostalers, empresaris turístics, agències, tècnics municipals i professionals vinculats a el sector, així com de la vicepresidenta segona, Ana Serna, el diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas, i la intervenció online dels alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i Xixona, Isabel López, un en representació de els municipis de costa i un altre dels d’interior.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: