La Diputació deValencia introduirà criteris socials i igualitaris per a garantir una contractació responsable

Informació i Foto: http://www.dival.es

La Diputació de València introduirà en el ple del pròxim mes de novembre un compromís de contractació pública que incorporarà criteris ètics, mediambientals i socials en la licitació i execució de contractes. Es tracta d’una aposta de l’equip del president, Jorge Rodríguez, per una contractació responsable.

El propi Rodríguez ha inaugurat aquest dimarts la primera de les jornades d’un curs sobre la nova llei de contractes del sector públic organitzat pel Col·legi de Secretaris, Interventors-Tresorers i Secretaris-Interventors d’Administració Local de la província de València (Cosital), en companyia de la seua presidenta, Vanesa Felip.

El curs, que ha congregat a més de 200 assistents i tracta de donar resposta a tots els dubtes davant les novetats legislatives que introdueix la llei aprovada recentment en el Congrés dels Diputats, segueix la línia del full de ruta marcat per la Diputació, que aposta per la formació i l’eficiència en l’administració pública.

“S’ha intentat que participen professionals de tots els àmbits per a donar una visió multidisciplinària a la realitat”, ha explicat el president davant l’audiència congregada en el saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència. “Com més es conega la nova llei, més fàcil serà la seua aplicació i amb majors garanties”. “Sou el nostre màxim garant”, ha posat en valor Rodríguez. “Apostar per la formació és apostar per l’eficiència en l’administració pública”.

Un exemple per als ajuntaments

Tal és la importància que té la contractació pública i la seua eficiència per a la Diputació, que la institució que presideix Rodríguez s’ha posat com a objectiu ser un exemple per als ajuntaments valencians, que podran adherir-se a aquesta forma de licitació i contractació sobre la base de principis socials i igualitaris. Per a açò, “és essencial comptar amb professionals que estiguen ben formats en una matèria tan sensible i de màxima utilitat com és la contractació en el sector públic”.

“Davant la modificació de la llei, era necessari abordar com més prompte millor un curs que permetera conéixer de primera mà quines implicacions tindran les modificacions que s’han introduït. Es tracta de guanyar en eficiència i eficàcia en l’administració i de dotar als ajuntaments i als tècnics d’eines perquè junts puguem contribuir a millorar substancialment la vida de la ciutadania”, ha conclòs el president.

La portaveu de Cosital València, Vanesa Felip, ha agraït a la Diputació haver posat a la seua disposició els mitjans, tant materials com a humans, per a l’organització d’aquest curs: “Aquesta és una de les matèries que tractem diàriament i la pròpia llei ens esmenta”. “És fonamental que el personal públic estiga ben format perquè és la garantia perquè el polític puga desenvolupar les seues funcions amb les majors garanties i la major certesa”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: