La Diputació de Valencia tradueix la seua solidaritat en una inversió propera al milió d’euros per a entitats de cooperació

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha subratllat la implicació de la corporació que ell presideix amb les entitats de cooperació. Ho ha fet en el marc de l’acte organitzat amb motiu del 25 aniversari del Fons Valencià per la Solidaritat celebrat en l’antic convent de Sant Doménec de Xàtiva, municipi en el qual l’entitat té la seua seu, al que han acudit representants de totes les institucions, com el president de la Generalitat, Ximo Puig, o l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

 

“En la Diputació ens vam proposar des del primer moment convertir les paraules en fets. Açò s’ha traduït en 2017 en una partida de 960.000 euros per a entitats de cooperació”, ha asseverat Rodríguez. Aquesta quantitat és l’última mostra de la implicació institucional amb els projectes de cooperació, als quals una renovada corporació ja va destinar 705.000 euros en 2015, una xifra que ara està pròxima al milió.

 

Concretament, pel que fa al Fons Valencià per la Solidaritat, la xifra del conveni per a 2017 ascendeix a 25.000 euros que s’han emprat en el desenvolupament de polítiques d’igualtat i assistència tècnica en la localitat boliviana de San José de Chiquitos, exemple en matèria d’igualtat de gènere amb la creació de noves lleis municipals i accions de sensibilització de la ciutadania, com la celebració del Dia de la Dona.

 

“Han superat sempre les polítiques partidistes, a més de realitzar un treball encomiable fins i tot en els moments més dolorosos de la crisi”, va destacar en el mes de maig el diputat de Cooperació, Emili Altur, en el transcurs d’una reunió mantinguda en la seu de la corporació provincial per a abordar els reptes i les possibilitats de col·laboració entre ambdues institucions. “Per aquest motiu, hem renovat el nostre compromís amb els projectes que duen a terme des de fa anys a Bolívia”, va afirmar Altur.

 

25 anys de treball

 

Centrada en la cooperació al desenvolupament, l’associació sense ànim de lucre té com a integrants a ajuntaments i mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana “de totes les formacions polítiques”. Un valor que els ha valgut, sens dubte, per a aconseguir el quart de segle. 25 anys en els quals han realitzat centenars de projectes en diferents països del món relacionats amb la igualtat, el municipalisme i l’educació, així com actuacions en situacions d’emergència i humanitàries.

 

“Són 25 anys de treball per al desenvolupament humà”, ha posat en valor Jorge Rodríguez, qui ha destacat la pluralitat política i poblacional d’aquesta entitat. “25 anys d’un recorregut que la Diputació de València ha volgut compartir amb ells”, ha conclòs en referència a l’ajuda institucional amb motiu de la celebració d’aquest 25 aniversari.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: