La Diputació de Valencia impulsa el projecte europeu d’integració social ‘European Living Library’

La Diputació de València ha col·laborat durant els últims tres anys en el projecte europeu d’integració social ‘European Living Library for Young Citizens’, que consistix en fomentar formació i educació per a lluitar contra la discriminació en diferents àmbits, amb especial atenció a col·lectius que sovint patixen discriminació o la veu
dels quals no s’escolta molt: migrants, tercera edat, joves i dones.

 

Així, ‘European living libraries’ representa una metodologia educativa informal en la qual els participants interactuen amb persones amb relats propis i històries de vida llestes per a ser compartides.

 

El projecte compta amb el suport de ‘Europe for Citizens Programme’ de la Unió Europea i està executat per un consorci internacional liderat per CONNECT International (Bèlgica), i compost per l’ONG Libero (Sèrbia), l’ONG Backslash (Espanya), l’ONG TiPovej (Eslovènia) , ONG Interkultura (N. Macedònia), National Association of Youth Offices (Sèrbia), ONG Out of the Box (Bèlgica), Alumni Mandoulides (Grècia), el municipi valencià de Quart de Poblet, la localitat de Butel (N. Macedònia), la ciutat de Bijeljina (Bòsnia i Hercegovina), i l’Institut Públic Young Dragons (Eslovènia).

 

L’objectiu principal de la iniciativa és traslladar ‘European living libraries’ a diverses ciutats d’Europa i implicar ciutadans de tots els grups socioeconòmics en animats debats sobre el futur d’Europa i els valors que la definixen, contribuint així a derrocar barreres, prejudicis i estereotips.

El projecte ha visitat sis ciutats d’Europa, incloses Tessalònica, Bijeljina, Skopje, València, Ljubljana i Belgrad.

 

Així mateix, a través d’esta iniciativa s’han produït una sèrie de pel·lícules educatives en les quals els llibres vius compartixen les seues opinions, punts de vista i valors. Estes pel·lícules es distribuiran en escoles, centres juvenils, institucions públiques i en online.

 

Es pot accedir a la versió completa de la pel·lícula seguint este enllaç: link.

 

Més informació dels events organitzats pel projecte: PDF.

 

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: