La Diputació de Valencia cercarà al costat del sector musical noves mesures per a reforçar la presència femenina en Sona la Dipu

Informació i Foto: http://www.dival.es

La Diputació de València té com un dels seus eixos prioritaris la Igualtat en tots els àmbits de gestió. Un d’aqueixos àmbits és el de la Joventut, i més concretament el del concurs musical Sona la Dipu, la llançadora de joves promeses musicals valencianes que depén directament de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Esports que dirigeix Isabel García.

La diputada, que ha tractat de professionalitzar aquest programa i dotar-ho d’un contingut global que funcione durant tot l’any, més enllà de les gales del concurs, ha treballat amb el director musical del Sona, Enrique Borrás, en la línia d’estendre els concerts a un major nombre de municipis, millorar la promoció de les bandes participants, incrementar la presència en festivals nacionals de primer nivell i impulsar el major protagonisme tant de la música en valencià com de la música en femení.

En aquest marc de renovació que ha permés als guanyadors dels últims anys trepitjar els millors escenaris del país i emprendre gires internacionals, com la que va portar a Lígula a tocar en el South by Southwest d’Austin (Texas) i en diferents locals de New York, els responsables del Sona la Dipu volen anar més enllà incentivant una major presència femenina en un programa que enguany ha programat més de 80 concerts en les comarques valencianes.

Les accions positives per a impulsar aqueixa presència femenina en el concurs van arrancar amb la primera edició organitzada per l’àrea que dirigeix Isabel García. Una de les novetats va ser la creació del premi ‘Música en femení’, que en la seua estrena va ser parar al grup Mantequilla Voladora, una banda amb majoritària presència de dones que va tenir l’oportunitat de tocar al costat de Rosana en la Rambleta.

Les components d’aquesta banda i la vocal d’un dels grups guanyadors d’aquella edició, Meridian Response, van ser l’única presència femenina en el Sona. Un any després, en el programa de 2017, la participació de les dones s’ha reduït a Mireia Vilar.

La iniciativa de l’àrea d’Igualtat i Joventut no ha arribat a incrementar de forma considerable la participació de dones en el concurs musical en els últims dos anys, la qual cosa ha portat a Isabel García a posar-se a treballar ja en aqueix nou plantejament que cerca implicar a professionals del sector per a atraure un major nombre de bandes i solistes femenines a la pròxima edició del Sona, que tindrà lloc en 2018.

Frida, millor grup de música en valencià

D’altra banda, el grup Frida, un dels guanyadors de la present edició del Sona la Dipu, en la qual van conquistar al jurat i el públic de Sueca amb el seu hip-hop en valencià, ha sigut el guanyador en la categoria de millor grup en llengua valenciana, un guardó que l’any anterior, amb el matís de reconéixer la millor cançó en llengua valenciana, va recaure en Geografies i el seu tema ‘Barcelona’.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: